ជំងឺទឹកនោមផ្អែម គឺជាបញ្ហាសុខភាពទូទៅមួយដែលបង្កការព្រួយបារម្ភដល់មនុស្សជាច្រើន។ ប៉ុន្តែការបន្ថែមផ្លែឈើមួយប្រភេទទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ អាចជាមធ្យោបាយដ៏ល្អមួយដើម្បីជួយបង្ការ និងគ្រប់គ្រងការវិវត្តនៃជំងឺនេះ—នោះគឺ ផ្លែត្របែក។
យោងតាមការផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេស និងការស្រាវជ្រាវផ្នែកអាហារូបត្ថម្ភ បានបង្ហាញថា៖
- កម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម៖ ផ្លែត្របែកមានសមាសធាតុ Glycemic Index (GI) ទាប។ GI គឺជាមាត្រដ្ឋានដែលវាស់វែងថាតើអាហារប៉ះពាល់ដល់កម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមលឿនកម្រិតណា។ ដោយសារតែ GI ទាប ផ្លែត្របែកមិនបង្កឲ្យមានការកើនឡើងជាតិស្ករក្នុងឈាមភ្លាមៗនោះទេ ដែលជួយក្នុងការ គ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម ឲ្យមានលំនឹង។
- ជាតិសរសៃខ្ពស់៖ ផ្លែត្របែកសម្បូរទៅដោយ ជាតិសរសៃ ដែលដើរតួនាទីសំខាន់ក្នុងការបន្ថយល្បឿននៃការស្រូបយកជាតិស្ករទៅក្នុងចរន្តឈាម។ ជាតិសរសៃនេះជួយរក្សា លំនឹងកម្រិតជាតិស្ករ បានយូរអង្វែង បង្ការការឡើងចុះភ្លាមៗដែលជាគ្រោះថ្នាក់ចំពោះអ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម ឬអ្នកដែលចង់បង្ការជំងឺនេះ៕