យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់បណ្តាញសារព័ត៌មានអន្តរជាតិ ផ្លែទៀបមិនត្រឹមតែមានរសជាតិផ្អែមឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ តែវាក៏ត្រូវបានគេទទួលស្គាល់ថាមានអត្ថប្រយោជន៍ដ៏អស្ចារ្យសម្រាប់សុខភាពបេះដូង និងសរសៃឈាមផងដែរ។
សារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់៖ Niacin និង Fiber
ប្រសិទ្ធភាពរបស់ផ្លែទៀបក្នុងការទប់ទល់នឹងបញ្ហាខ្លាញ់លើសក្នុងខ្លួនគឺដោយសារតែវាផ្តល់នូវសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏សំខាន់ពីរ៖
- Niacin (វីតាមីន B3): សារធាតុនេះដើរតួនាទីក្នុងការជួយដល់ការរំលាយអាហារខ្លាញ់ និងអាចជួយបង្កើនកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលល្អខណៈពេលដែលកាត់បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ុលអាក្រក់។
- Fiber (ជាតិសរសៃ): ជាតិសរសៃច្រើនជួយកាត់បន្ថយការស្រូបយកកូឡេស្តេរ៉ុលពីអាហារក្នុងពោះវៀន ដូច្នេះវាអាចជួយកាត់បន្ថយកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលសរុបក្នុងរាងកាយ។
អត្ថប្រយោជន៍សម្រាប់អ្នកមានបញ្ហាលើសខ្លាញ់
ការទទួលទានផ្លែទៀបជាប្រចាំគឺល្អបំផុតសម្រាប់អ្នកដែលមានបញ្ហាដូចជា៖
- ខ្លាញ់ក្នុងឈាមខ្ពស់ (កូឡេស្តេរ៉ុល): ជួយគ្រប់គ្រងកម្រិតខ្លាញ់អាក្រក់។
- ខ្លាញ់រុំថ្លើម: ជួយគាំទ្រមុខងារថ្លើម និងកាត់បន្ថយការកកស្ទះខ្លាញ់។
- ក្រិនសរសៃឈាម: ជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការកកស្ទះខ្លាញ់នៅតាមជញ្ជាំងសរសៃឈាម។
សេចក្ដីណែនាំ៖ បន្ថែមផ្លែទៀបក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នកដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពបេះដូងដ៏ប្រសើរ៕