យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេស ផ្លែត្របែកត្រូវបានគេរកឃើញថា មានគុណប្រយោជន៍ដ៏សំខាន់ក្នុងការ ជួយទប់ស្កាត់ការវិវត្តនៃជំងឺមហារីក នៅក្នុងរាងកាយ។
តើផ្លែត្របែកការពារជំងឺមហារីកដោយរបៀបណា?
អាថ៌កំបាំងសំខាន់របស់ផ្លែឈើដ៏មានរសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់នេះ គឺដោយសារតែវា ផ្ទុកទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មខ្ពស់។
- ការពារកោសិកា៖ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មទាំងនេះដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹង រ៉ាឌីកាល់សេរី ដែលជាមូលហេតុចម្បងនៃការខូចខាតកោសិកា និងការវិវត្តទៅជាកោសិកាមហារីក។
- ទប់ស្កាត់ការលូតលាស់៖ តាមរយៈការប្រឆាំងនឹងភាពតានតឹងអុកស៊ីតកម្ម ផ្លែត្របែកជួយ បង្ការ មិនឱ្យកោសិកាធម្មតាក្លាយទៅជាកោសិកាដែលបង្កជាជំងឺមហារីកបាន។
ចំណាំ៖ មិនត្រឹមតែផ្លែត្របែកប៉ុណ្ណោះទេ ផលិតផលដែលចម្រាញ់ចេញពី ស្លឹកត្របែក ក៏ត្រូវបានគេទទួលស្គាល់ថា មានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការជួយប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីកផងដែរ។
ដូច្នេះ ការបរិភោគផ្លែត្របែកជាប្រចាំ អាចជាផ្នែកមួយនៃរបបអាហារដែលមានសុខភាពល្អ ដើម្បីជួយទ្រទ្រង់ប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ និងទប់ស្កាត់ហានិភ័យនៃជំងឺដ៏កាចសាហាវនេះ៕