ជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី ២ គឺជាកង្វល់សុខភាពសកល។ តែថ្មីៗនេះ ផ្លែត្រឡាច ដែលជាបន្លែដ៏ល្បីល្បាញក្នុងមុខម្ហូបខ្មែរ បានក្លាយជាចំណាប់អារម្មណ៍របស់អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រ ដោយសារតែសក្តានុពលរបស់វា។
តើការសិក្សានិយាយអ្វីខ្លះ?
យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានអន្តរជាតិមួយ បានបង្ហាញលទ្ធផលស្រាវជ្រាវដ៏គួរឱ្យចាប់អារម្មណ៍៖
- ការសិក្សាលើសត្វកណ្តុរ: ការស្រាវជ្រាវនេះបានបង្ហាញថា ការទទួលទានផ្លែត្រឡាចអាចជួយ កាត់បន្ថយជាតិស្ករក្នុងឈាម កម្រិតទ្រីគ្លីសេរីត (ខ្លាញ់អាក្រក់) និងកម្រិតអាំងស៊ុយលីន បានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។ លទ្ធផលនេះបានផ្តល់សញ្ញាវិជ្ជមានថា ត្រឡាចអាចផ្តល់ការការពារខ្លះប្រឆាំងនឹងជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី ២។
- ការសិក្សាលើមនុស្ស: ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ លទ្ធផលពីការសិក្សាស្រាវជ្រាវលើមនុស្សនៅតែមានលក្ខណៈផ្ទុយគ្នា និងមិនទាន់មានការសន្និដ្ឋានច្បាស់លាស់។
ដូច្នេះហើយ ទោះបីជាត្រឡាចបង្ហាញសញ្ញាល្អក្នុងមន្ទីរពិសោធន៍ក៏ដោយ ក៏វាចាំបាច់ណាស់ក្នុងការរង់ចាំការស្រាវជ្រាវបន្ថែមលើមនុស្សដើម្បីបញ្ជាក់ពីប្រសិទ្ធភាពពេញលេញ។ តែនេះជាហេតុផលល្អមួយទៀតដែលយើងគួរតែបន្ថែមផ្លែត្រឡាចទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នក!