យោងតាមសារព័ត៌មានបរទេសបានបង្ហាញថា ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ដែលជាបន្លែស្លឹកបៃតងតូចមួយនេះ មានប្រសិទ្ធភាពដ៏អស្ចារ្យក្នុងការ បង្ការជំងឺមហារីក ដោយសារតែសមាសធាតុពិសេសៗរបស់វា។
យន្តការប្រឆាំងមហារីកដ៏សំខាន់៖
- សារធាតុ Myristicin៖ ជីរវ៉ាន់ស៊ុយមានផ្ទុកនូវសមាសធាតុសិរីរាង្គហៅថា Myristicin ដែលមានតួនាទីជួយ បញ្ឈប់ការកកើតដុំសាច់ ជាពិសេសនៅក្នុងសួត។
- បន្សាបជាតិពុល៖ សារធាតុនេះក៏ជួយរក្សាលំនឹង និងទប់ទល់នឹងភ្នាក់ងារបង្កជំងឺមហារីកដែលមានវត្តមាននៅក្នុងផ្សែងបារីផងដែរ។
- ការពារមហារីកជាក់លាក់៖ ជីរវ៉ាន់ស៊ុយត្រូវបានគេរកឃើញថា ជួយការពារជំងឺ មហារីកពោះវៀន និង មហារីកក្រពេញប្រូស្តាត។
- កម្ចាត់រ៉ាឌីកាល់សេរី៖ ជាមួយគ្នានេះ ជីរវ៉ាន់ស៊ុយសម្បូរទៅដោយ វីតាមីន C ដែលបំផ្លាញពពួក រ៉ាឌីកាល់សេរី នៅក្នុងខ្លួន ដែលជាមូលហេតុបង្កជំងឺមហារីក។
សេចក្តីសន្និដ្ឋាន៖ ការបន្ថែមជីរវ៉ាន់ស៊ុយទៅក្នុងអាហារប្រចាំថ្ងៃ គឺជាវិធីសាស្ត្រធម្មជាតិមួយដ៏ងាយស្រួលដើម្បីការពារសុខភាពលោកអ្នកពីជំងឺមហារីក៕