យោងតាមសារព័ត៌មានបរទេសបានផ្សាយថា ល្ពៅ មិនត្រឹមតែជាអាហារឆ្ងាញ់ទេ តែវាជាជម្រើសដ៏ល្អបំផុតមួយសម្រាប់ ទ្រទ្រង់ដល់សុខភាពបេះដូង របស់លោកអ្នក។
សមាសធាតុសំខាន់ៗគាំទ្របេះដូង៖
- កម្លាំងរួម៖ ល្ពៅសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ ប៉ូតាស្យូម និង វីតាមីន C ដែលសមាសធាតុទាំងអស់នេះសុទ្ធតែដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការរក្សាបេះដូងឱ្យមានសុខភាពល្អ។
- គ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម៖ ការសិក្សាជាច្រើនបានរកឃើញថា ការទទួលទានប៉ូតាស្យូមឱ្យបានគ្រប់គ្រាន់ គឺមានសារៈសំខាន់ដូចទៅនឹងការបន្ថយជាតិសូដ្យូម (អំបិល) ដែរ ក្នុងការជួយ ព្យាបាលសម្ពាធឈាមខ្ពស់។
ហេតុផល៖ សម្ពាធឈាមខ្ពស់ គឺជាកត្តាហានិភ័យដ៏ចម្បងនៃជំងឺបេះដូង។ ដូច្នេះ ការញ៉ាំល្ពៅអាចជួយកាត់បន្ថយកត្តាគ្រោះថ្នាក់នេះបាន។
សេចក្តីសន្និដ្ឋាន: ការបន្ថែមល្ពៅទៅក្នុងរបបអាហារ គឺមិនមែនគ្រាន់តែជាការបន្ថែមរសជាតិទេ តែជាការបណ្ដាក់ទុនទៅលើសុខភាពបេះដូងរយៈពេលវែងរបស់អ្នក៕