យោងតាមការផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេស បានបង្ហាញថា មើមត្រាវ ដែលជាបន្លែមានជាតិម្សៅធម្មតាមួយ អាចជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់អ្នកមានបញ្ហាជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
ហេតុផលសំខាន់ដែលត្រាវជួយគ្រប់គ្រងជាតិស្ករ៖
- កាបូអ៊ីដ្រាតមានប្រយោជន៍៖ ទោះបីជាមានជាតិម្សៅ ត្រាវផ្ទុកនូវកាបូអ៊ីដ្រាតពីរប្រភេទដ៏មានអត្ថប្រយោជន៍គឺ ជាតិសរសៃ និង ម្សៅធន់។
- កាត់បន្ថយជាតិស្ករ៖ ការសិក្សាបានរកឃើញថា របបអាហារដែលមានជាតិសរសៃខ្ពស់ (ដូចមានក្នុងត្រាវ) អាចជួយកាត់បន្ថយកម្រិត ជាតិស្ករក្នុងឈាម បានយ៉ាងល្អ ចំពោះអ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី ២។
សេចក្តីសន្និដ្ឋាន៖ ដូច្នេះ ការបន្ថែមមើមត្រាវទៅក្នុងរបបអាហារ គឺជាវិធីសាស្ត្រធម្មជាតិមួយដែលអាចជួយគាំទ្រដល់ការគ្រប់គ្រងជាតិស្ករ និងសុខភាពរបស់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមបានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព៕