ស្លឹកខ្ទឹម ដែលជាគ្រឿងផ្សំធម្មតាក្នុងម្ហូបអាហារ ត្រូវបានសារព័ត៌មានបរទេសបង្ហាញថា មានអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពដ៏ពិសេសសម្រាប់បេះដូង និងសរសៃឈាម។
គុណប្រយោជន៍ដ៏សំខាន់របស់ស្លឹកខ្ទឹម៖
- ការពារកោសិកា៖ សារធាតុ ប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដ៏សម្បូរបែបក្នុងស្លឹកខ្ទឹម ជួយរារាំងសកម្មភាពរបស់ រ៉ាឌីកាល់សេរី ដែលការពារការខូចខាត DNA និងជាលិកាកោសិកា។
- បេះដូងរឹងមាំ៖ វីតាមីន C និងជាតិរ៉ែជាច្រើននៅក្នុងស្លឹកខ្ទឹម ជួយកាត់បន្ថយកម្រិត កូលេស្តេរ៉ុលឡើងខ្ពស់ និង សម្ពាធឈាម ក្នុងរាងកាយ។
លទ្ធផល៖ ការទទួលទានស្លឹកខ្ទឹមជាប្រចាំ អាចជួយ បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង និង ជំងឺស្ទះសរសៃឈាមបេះដូង ប្រកបដោយប្រសិទ្ធភាព៕