ខ្ទឹមបារាំង មិនត្រឹមតែជាគ្រឿងផ្សំចាំបាច់ក្នុងផ្ទះបាយប៉ុណ្ណោះទេ តែអ្នកជំនាញបានលើកឡើងថា ការទទួលទានវា ទាំងឆៅ អាចផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដ៏សំខាន់មួយដល់សុខភាព៖ នោះគឺការជួយ កម្ចាត់ជាតិពុល ចេញពីក្នុងខ្លួន។ នេះបើយោងតាមការផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេស។
តាមការសិក្សាស្រាវជ្រាវលើគុណប្រយោជន៍របស់បន្លែប្រភេទ Allium នេះ បានបង្ហាញថា៖
- សារធាតុសកម្មកម្ចាត់ជាតិពុល៖ ខ្ទឹមបារាំងសម្បូរទៅដោយ សមាសធាតុស្ពាន់ធ័រ និង សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដូចជា Quercetin ដែលមានតួនាទីគាំទ្រដល់ដំណើរការបន្សាបជាតិពុលរបស់រាងកាយ។
- ពង្រឹងការការពារ៖ សារធាតុសកម្មទាំងនេះ ជួយប្រឆាំងនឹង រ៉ាឌីកាល់សេរី ដែលជាមូលហេតុបង្កឱ្យមានគ្រោះថ្នាក់ដល់កោសិកា និងអាចឈានទៅដល់បញ្ហាសុខភាពធ្ងន់ធ្ងរ។
- របៀបទទួលទានល្អបំផុត៖ ដើម្បីទទួលបានកម្រិតខ្ពស់បំផុតនៃសមាសធាតុស្ពាន់ធ័រ និងអត្ថប្រយោជន៍ប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម អ្នកជំនាញជាច្រើនណែនាំឱ្យទទួលទាន ខ្ទឹមបារាំងឆៅ ជាជាងចម្អិន ព្រោះកម្ដៅអាចកាត់បន្ថយប្រសិទ្ធភាពរបស់សារធាតុទាំងនេះ។
ដូច្នេះ ការបន្ថែមខ្ទឹមបារាំងឆៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ ដូចជាដាក់ក្នុងសាឡាដ ឬញ៉ាំជាមួយម្ហូប គឺជាវិធីងាយស្រួលមួយដើម្បីពង្រឹងប្រព័ន្ធការពារ និងគាំទ្រដល់ការកម្ចាត់ជាតិពុលក្នុងខ្លួនរបស់អ្នក៕