យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានសិង្ហបុរី CNA បានបង្ហាញថា ផ្លែស្វាយទុំ គឺជាផ្លែឈើត្រូពិកដ៏អស្ចារ្យមួយដែលអាចជួយ ដោះស្រាយបញ្ហាលើសឈាម និង ការពារសុខភាពបេះដូង។
បើទោះបីជាចេកល្បីល្បាញដោយសារជាតិប៉ូតាស្យូមក៏ដោយ ស្វាយទុំក៏មិនចាញ់ប៉ុន្មានដែរ៖ ស្វាយទុំកន្លះផ្លែអាចមានប៉ូតាស្យូមរហូតដល់ ២៨២ មិល្លីក្រាម។
- មុខងារសំខាន់៖ អ្នកជំនាញចំណីអាហារបានបញ្ជាក់ថា ប៉ូតាស្យូមនៅក្នុងផ្លែស្វាយដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការ ទប់ទល់នឹងឥទ្ធិពលនៃជាតិសូដ្យូម (អំបិល) លើសនៅក្នុងរាងកាយ។
- យន្តការការពារ៖ ជាតិសូដ្យូមលើសអាចបណ្តាលឱ្យរាងកាយរក្សាជាតិទឹក ដែលធ្វើឲ្យសម្ពាធឈាមកើនឡើង។ ប៉ូតាស្យូមនៅក្នុងស្វាយជួយ ធ្វើឲ្យកម្រិតជាតិទឹកមានតុល្យភាព ឡើងវិញ ដែលនាំឲ្យសម្ពាធឈាម ធ្លាក់ចុះ មកធម្មតា។
សរុបសេចក្តី: ការបរិភោគស្វាយទុំអាចជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការ គាំងបេះដូង និង ជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល ដែលបង្កឡើងដោយជំងឺលើសឈាម៕