មើមរំដេង ដែលជាគ្រឿងទេសដ៏សំខាន់មួយក្នុងផ្ទះបាយខ្មែរ គឺមិនត្រឹមតែមានក្លិនឈ្ងុយទេ តែវាគឺជាឃ្លាំងផ្ទុកនូវអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពដ៏អស្ចារ្យ។ យោងតាមប្រភពព័ត៌មានអន្តរជាតិបានឱ្យដឹងថា រំដេងមានសមត្ថភាពជួយប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងជំងឺរ៉ាំរ៉ៃ រួមទាំងជំងឺទឹកនោមផ្អែម និងជំងឺបេះដូងទៀតផង។
អាថ៌កំបាំងគឺ “ប៉ូលីហ្វេណុល”
មើមរំដេងផ្ទុកនូវ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដ៏ច្រើនលើសលប់ ដែលជាសមាសធាតុរុក្ខជាតិដ៏មានប្រយោជន៍បំផុត។ ក្នុងចំណោមសារធាតុទាំងនោះ វាសំបូរជាពិសេសនូវ ប៉ូលីហ្វេណុល ដែលជាក្រុមនៃសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលមានមុខងារដូចជា៖
- គ្រប់គ្រងជាតិស្ករ: ជួយ បន្ថយជាតិស្ករក្នុងឈាម និងកម្រិត កូលេស្តេរ៉ុលអាក្រក់។
- ការពារជំងឺធ្ងន់ធ្ងរ: សារធាតុប៉ូលីហ្វេណុលនេះត្រូវបានគេទទួលស្គាល់ថាអាចជួយការពារប្រឆាំងនឹង ជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី ២ និង ជំងឺបេះដូង។
- ជំនួយខួរក្បាល: មិនតែប៉ុណ្ណោះ វាធ្វើឱ្យប្រសើរឡើងនូវការចងចាំ និងការពារប្រឆាំងនឹងការធ្លាក់ចុះផ្លូវចិត្ត។
តាមរយៈការប្រឆាំងនឹងការបំផ្លាញរ៉ាឌីកាល់សេរីចំពោះកោសិកា មើមរំដេងគឺជាឱសថធម្មជាតិដ៏ល្អដែលអាចបន្ថែមក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នកដើម្បីសុខភាពមាំមួន៕