យោងតាមការផ្សាយព័ត៌មានបរទេស ផ្លែច័នត្រូវបានគេរកឃើញថាមានតួនាទីសំខាន់ក្នុងការជួយគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាមឱ្យមានលំនឹង។
- សារធាតុសំខាន់: ផ្លែច័នសម្បូរទៅដោយប៉ូតាស្យូមខ្ពស់ និងមានបរិមាណសូដ្យូមទាប។
- ប្រសិទ្ធភាព: ការរួមបញ្ចូលគ្នានៃសារធាតុរ៉ែទាំងពីរនេះ ជួយសម្រួលដល់តុល្យភាពក្នុងរាងកាយ ដែលនាំឱ្យសម្ពាធឈាមមានស្ថិរភាព។
- ការពារជំងឺ: ការទទួលទានប៉ូតាស្យូមគ្រប់គ្រាន់ គឺជាយុទ្ធសាស្រ្តដ៏ល្អមួយ ដើម្បីកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺធ្ងន់ធ្ងរដូចជាជំងឺបេះដូង និងដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល៕