នៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ ផ្លែឈើដែលយើងមិននឹកស្មានដល់មួយប្រភេទ ត្រូវបានអ្នកជំនាញសុខភាពបរទេសលើកឡើងថា មានប្រសិទ្ធភាពខ្ពស់ក្នុងការថែរក្សាសុខភាពបេះដូង និងសរសៃឈាម។ ផ្លែឈើនោះគឺ ផ្លែព្រីង ដែលសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏មានតម្លៃ។
យន្តការការពារជំងឺបេះដូងដ៏មានប្រសិទ្ធភាព
យោងតាមការផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេស ផ្លែព្រីងមានផ្ទុកនូវសមាសធាតុសំខាន់ពីរគឺ Ellagic acid និង Anthocyanins ដែលដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់៖
- ប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មកូឡេស្តេរ៉ូល: សារធាតុទាំងពីរនេះ ជួយបង្ការ និងទប់ស្កាត់ដំណើរការអុកស៊ីតកម្មនៃកូឡេស្តេរ៉ូលដែលជាកត្តាដ៏ចម្បងមួយបង្កឱ្យកើតមានជំងឺបេះដូង និងស្ទះសរសៃឈាម។
កម្លាំងប៉ូតាស្យូម ៥៥ មិល្លីក្រាម ទប់ស្កាត់សម្ពាធឈាម
ក្រៅពីសមាសធាតុខាងលើ ផ្លែព្រីងក៏ជាប្រភពនៃសារធាតុរ៉ែដ៏សំខាន់សម្រាប់ប្រព័ន្ធឈាមរត់ផងដែរ៖
- ប៉ូតាស្យូមខ្ពស់: ផ្លែព្រីងចំនួន ១០០ ក្រាម មានផ្ទុកនូវសារធាតុប៉ូតាស្យូមប្រមាណ ៥៥ មិល្លីក្រាម។
- សម្រួលឈាមរត់: បរិមាណប៉ូតាស្យូមនេះ ជួយសម្រួលដល់ដំណើរឈាមរត់ និងមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការបង្ការបញ្ហាសម្ពាធឈាមឡើងខ្លាំង ដែលជាហានិភ័យដ៏ធ្ងន់ធ្ងរនៃជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល និងគាំងបេះដូង។
ដូច្នេះ ការទទួលទានផ្លែព្រីងជាប្រចាំ មិនត្រឹមតែជួយបំប៉នរាងកាយប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងជាខែលការពារដ៏រឹងមាំសម្រាប់សុខភាពបេះដូងរបស់អ្នកទៀតផង៕