យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេស Medical News Today បានបង្ហាញថា បន្លែខាត់ណា ត្រូវបានអ្នកជំនាញចាត់ទុកជាអាហារដ៏ល្អបំផុតមួយសម្រាប់ជួយ ការពារ និង បន្ថយហានិភ័យ នៃជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី ២។
សមាគមជំងឺទឹកនោមផ្អែមអាម៉េរិក (ADA) ណែនាំឲ្យអ្នកជំងឺ និងអ្នកដែលមានហានិភ័យទទួលទានអាហារសម្បូរវីតាមីន សារធាតុរ៉ែ ជាតិសរសៃ និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម — ដែលសុទ្ធសឹងតែមាននៅក្នុងខាត់ណា។
ភស្តុតាងវិទ្យាសាស្ត្រ៖ ការសិក្សាមួយកាលពីពេលថ្មីៗនេះ បានសន្និដ្ឋានថា អ្នកដែលទទួលទាន ជាតិសរសៃ ក្នុងបរិមាណខ្ពស់ ទំនងជាមាន ហានិភ័យទាប ក្នុងការកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី ២។
មុខងារសំខាន់: ជាតិសរសៃដែលមាននៅក្នុងខាត់ណាអាចជួយ បន្ថយល្បឿននៃការស្រូបយកជាតិស្ករ ទៅក្នុងឈាម ដែលជាគន្លឹះក្នុងការគ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងខ្លួន។
សរុបសេចក្តី: ការបន្ថែមខាត់ណាទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក គឺជាយុទ្ធសាស្ត្រធម្មជាតិដ៏មានប្រសិទ្ធភាព ដើម្បីពង្រឹងការការពារប្រឆាំងនឹងជំងឺទឹកនោមផ្អែម៕