យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេសមួយចំនួន បានបង្ហាញថា គ្រាប់ល្ងខ្មៅ មិនត្រឹមតែជាគ្រឿងផ្សំអាហារដ៏មានឱជារសប៉ុណ្ណោះទេ តែវាក៏មានសមត្ថភាពដ៏អស្ចារ្យក្នុងការ កាត់បន្ថយខ្លាញ់អាក្រក់ នៅក្នុងរាងកាយផងដែរ។
ប្រសិទ្ធភាពនេះគឺផ្តោតលើសមាសធាតុសំខាន់មួយដែលមានឈ្មោះថា សេសាមីន ដែលមានផ្ទុកយ៉ាងសំបូរបែបនៅក្នុងគ្រាប់ល្ងខ្មៅ៖
- មុខងារសំខាន់: សារធាតុសេសាមីនមានលក្ខណៈសម្បត្តិដ៏លេចធ្លោក្នុងការ បន្ថយកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលក្នុងឈាម (ជាពិសេសប្រភេទខ្លាញ់អាក្រក់ LDL)។
- អត្ថប្រយោជន៍សុខភាព: ការកាត់បន្ថយខ្លាញ់អាក្រក់បានត្រឹមត្រូវ ជួយកាត់បន្ថយយ៉ាងខ្លាំងនូវ ហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង និង ជំងឺសរសៃឈាម ដែលជាឃាតករលាក់មុខរបស់មនុស្សជាច្រើន។
សរុបសេចក្តី: ការបន្ថែមគ្រាប់ល្ងខ្មៅបន្តិចបន្តួចទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ អាចជាវិធីសាស្ត្រធម្មជាតិដ៏សាមញ្ញមួយ ដើម្បីថែរក្សាសុខភាពបេះដូងរបស់អ្នកឲ្យកាន់តែរឹងមាំ និងកាត់បន្ថយខ្លាញ់ដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់៕