យោងតាមសារព័ត៌មានបរទេស Healthline បានចុះផ្សាយថា ការបរិភោគផ្លែប៉េងប៉ោះ ជាពិសេស ប៉េងប៉ោះ អាចដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការ ទប់ទល់នឹងជំងឺរ៉ាំរ៉ៃ ធំៗដូចជា ជំងឺទឹកនោមផ្អែម មហារីក និង ជំងឺបេះដូង/តម្រងនោម។
សមត្ថភាពនេះកើតឡើងដោយសារសមាសធាតុនៅក្នុងប៉េងប៉ោះជួយប្រឆាំងនឹង ភាពតានតឹងអុកស៊ីតកម្ម ដែលជាឫសគល់នៃជំងឺរ៉ាំរ៉ៃជាច្រើន។
- សមាសធាតុគន្លឹះ៖ សារធាតុចិញ្ចឹមដ៏មានឥទ្ធិពលពីរនៅក្នុងប៉េងប៉ោះគឺ Naringin និង Naringenin ។
- មុខងារ៖ Flavonoids ទាំងពីរនេះមានប្រសិទ្ធភាពខ្ពស់ដោយសារវាមានសមត្ថភាពជា សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និង ប្រឆាំងនឹងការរលាក នៅក្នុងខ្លួន ដែលជួយរក្សាលំនឹងរវាងរ៉ាឌីកាល់សេរី និងប្រព័ន្ធការពាររបស់រាងកាយ។
សរុបមក៖ ការបន្ថែមប៉េងប៉ោះទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក អាចជាវិធីសាស្ត្រធម្មជាតិដ៏សាមញ្ញមួយដើម្បីការពារកោសិកា និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺធ្ងន់ធ្ងរទាំងនេះ៕