យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់ទូរទស្សន៍អន្តរជាតិ CNN បានឲ្យដឹងថា ផ្លែគីវី ត្រូវបានអ្នកជំនាញចាត់ទុកជា អាហារដ៏មានប្រសិទ្ធភាព និង ងាយស្រួលអនុវត្ត បំផុតមួយ សម្រាប់ជួយកាត់បន្ថយ និងព្យាបាលបញ្ហា ទល់លាមករ៉ាំរ៉ៃ។
ខណៈដែលការទល់លាមកកើតឡើងដោយសាររបបអាហារជាតិសរសៃទាប ការខ្វះជាតិទឹក ឬភាពតានតឹង គ្រូពេទ្យជាច្រើនបានចាប់ផ្តើមណែនាំគោលការណ៍ជាក់លាក់ថ្មី៖
- ការណែនាំ៖ គួរបញ្ចូលផ្លែគីវី ២ ទៅ ៣ ផ្លែ នៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នក។
- ភាពខុសគ្នា៖ មិនដូចផ្លែឈើដទៃទៀតដូចជា Prunes ទេ ផ្លែគីវីមានលក្ខណៈ សាមញ្ញ ក្នុងការទទួលទាន និង ងាយស្រួលអត់ឱន សម្រាប់ក្រពះពោះវៀន។
តើគីវីជួយឲ្យបន្ទោបង់ស្រួលយ៉ាងដូចម្ដេច?
ផ្លែគីវីមានសមត្ថភាពពិសេសក្នុងការ៖
- បង្កើនបរិមាណលាមក និងទឹក: ធ្វើឲ្យលាមកទន់ និងងាយស្រួលឆ្លងកាត់។
- ជំរុញចលនាពោះវៀន: ជួយឲ្យការរំលាយអាហារ ប្រូតេអ៊ីន និងលំហូរជាតិទឹក/កាកសំណល់ក្នុងបំពង់រំលាយអាហារមានភាពរលូន។
- មានឥទ្ធិពល Prebiotic: ជួយបង្កើនការរំលាយអាហារ និងកាត់បន្ថយការរលាកពោះវៀន។
ចំណាំ៖ អ្នកជំនាញណែនាំថា អ្នកអាចបរិភោគទាំង សំបក ដើម្បីទទួលបានជាតិសរសៃបន្ថែម ប៉ុន្តែត្រូវ ជៀសវាងការឡើងកម្ដៅ ផ្លែគីវី ព្រោះសីតុណ្ហភាពខ្ពស់អាចបំផ្លាញអង់ស៊ីមដែលជួយសម្រួលដល់ចលនាពោះវៀន៕