យោងតាមរបាយការណ៍ដែលត្រូវបានផ្សព្វផ្សាយដោយសារព័ត៌មានវៀតណាម VnExpress បានបង្ហាញថា ផ្លែតាសក់ មានផ្ទុកសារធាតុសំខាន់ៗដែលអាចជួយទប់ស្កាត់ និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺរ៉ាំរ៉ៃធំៗមួយចំនួន ដូចជា ជំងឺមហារីក ជំងឺបេះដូង និង ជំងឺសួត ជាដើម។
សារធាតុសំខាន់ដែលធ្វើឲ្យផ្លែតាសក់មានឥទ្ធិពលដ៏អស្ចារ្យនេះ គឺ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ។
តើសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មធ្វើការយ៉ាងដូចម្តេច?
សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម គឺជាម៉ូលេគុលដែលមានតួនាទី ការពារការកត់ស៊ី ដែលជាប្រតិកម្មគីមីបង្កឲ្យមានការផលិត រ៉ាឌីកាល់សេរី ដែលជាអាតូមមានប្រតិកម្មខ្ពស់ និងបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់កោសិកា។
- ផលប៉ះពាល់៖ យូរៗទៅ រ៉ាឌីកាល់សេរីដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់ទាំងនេះ អាចកកកុញនៅក្នុងខ្លួន និងបង្កឲ្យមានការបំផ្លាញកោសិកា ដែលនាំទៅដល់ការកើតមានជំងឺរ៉ាំរ៉ៃធ្ងន់ធ្ងរ ដូចជា៖
- ជំងឺមហារីក
- ជំងឺបេះដូង
- ជំងឺសួត
- លក្ខខណ្ឌអូតូអ៊ុយមីន
ការទទួលទានផ្លែតាសក់សម្បូរដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ត្រូវបានគេជឿថាអាចជួយ បន្សាប រ៉ាឌីកាល់សេរីទាំងនោះ មុនពេលពួកវាបង្កការខូចខាតធ្ងន់ធ្ងរដល់សរីរាង្គ៕