យោងតាមសារព័ត៌មានបរទេស បានបង្ហាញថាការសិក្សាពីប្រទេសហូឡង់បានរកឃើញដំណឹងល្អសម្រាប់សុខភាពបេះដូង!
ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវបានពិនិត្យលើប្រសិទ្ធភាពនៃបន្លែ និងផ្លែឈើផ្សេងៗ ហើយបានសន្និដ្ឋានថា៖
- ការ៉ុត មានទំនាក់ទំនងជាមួយនឹងហានិភ័យនៃការកើតជំងឺបេះដូងទាបជាងរហូតដល់ ៣២%។
ហេតុផល៖ ការ៉ុតសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗដែលជួយដល់ការការពារ និងសុខភាពសរសៃឈាមបេះដូង៕