អង្ករខ្មៅគឺជាជម្រើសអាហារដ៏ពិសេសមួយ ដែលមានប្រយោជន៍ខុសប្លែកពីអង្ករសម្រិត និងអង្ករសំរូប។
យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេស បានបង្ហាញថា៖
- លក្ខណៈពិសេស៖ អង្ករខ្មៅមានរសជាតិឈ្ងុយដូចសណ្តែក និងមានកម្រិតជាតិស្ករទាបក្នុងឈាម។
- អត្ថប្រយោជន៍ចំពោះទឹកនោមផ្អែម៖ ដោយសារវាមិនធ្វើឲ្យជាតិស្ករក្នុងឈាមឡើងខ្ពស់លឿនទេ អ្នកមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមអាចទទួលទានបានដោយមានសុខភាពល្អ។
សារធាតុចិញ្ចឹមក្នុង ១០០ ក្រាម:
- ប្រូតេអ៊ីន៖ ៩,១ ក្រាម
- កាកសរសៃ (ជាតិសរសៃ)៖ ៤,៧ ក្រាម
ការបន្ថែមអង្ករខ្មៅទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃអាចជួយដល់ការគ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម និងបង្ការជំងឺទឹកនោមផ្អែម៕