យោងតាមការសិក្សាស្រាវជ្រាវបរទេស ដំឡូងបារាំងមិនត្រឹមតែជាអាហារឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងជាមិត្តដ៏ល្អបំផុតរបស់អ្នកមានជំងឺលើសសម្ពាធឈាមទៀតផង។ នេះបើតាមការផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេស។
- កម្លាំងប៉ូតាស្យូម៖ ដំឡូងបារាំងមួយដុំអាចផ្តល់ជាតិ ប៉ូតាស្យូម ដល់ទៅ ៩០០ មិល្លីក្រាម។
- តួនាទីសំខាន់៖ ប៉ូតាស្យូមគឺជាសារធាតុរ៉ែដ៏សំខាន់ដែលជួយ រក្សាលំនឹងសម្ពាធឈាម ដោយបន្ធូរភាពតានតឹងនៅក្នុងសរសៃឈាម និងកាត់បន្ថយឥទ្ធិពលនៃជាតិអំបិល (សូដ្យូម)។
- ផលប្រសិទ្ធភាពខ្ពស់៖ ការស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញថា ការទទួលទានប៉ូតាស្យូមក្នុងបរិមាណប្រហែល ៣,០០០ មិល្លីក្រាម ក្នុងមួយថ្ងៃ អាចរួមចំណែកយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការ កាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម ឲ្យនៅកម្រិតធម្មតា។
គន្លឹះ៖ ដើម្បីទទួលបានប៉ូតាស្យូមខ្ពស់បំផុត គួរទទួលទានដំឡូងបារាំងដោយការ ស្ងោរ ឬដុត ជាមួយនឹងសំបករបស់វា (ដែលសម្បូរជាតិសរសៃ)៕