យោងតាមរបាយការណ៍សុខភាពបរទេស ស្ពៃខ្មៅគឺជាប្រភពដ៏អស្ចារ្យដែលមិនគួរមើលរំលងក្នុងការបំប៉នសុខភាព និងថាមពលរាងកាយ។
- កម្លាំង និងឈាម៖ ស្ពៃខ្មៅសម្បូរទៅដោយជាតិ ដែក និង អាស៊ីតហ្វូលិក ខ្ពស់ ដែលជាសមាសធាតុសំខាន់បំផុតសម្រាប់ជួយ បង្កើតឈាម និង បង្កើនថាមពល ដល់រាងកាយ។
- ផលប្រយោជន៍ភ្លាមៗ៖ ការទទួលទានជាប្រចាំជួយដោះស្រាយបញ្ហា៖
- ស្បែកស្លេកស្លាំង និងបបូរមាត់មិនរលោង។
- កាត់បន្ថយអាការៈត្រជាក់ដៃ និងជើង។
- ផ្តល់ឲ្យស្បែកភ្លឺថ្លាមានពណ៌ផ្កាឈូក។
គន្លឹះចម្អិនដើម្បីសុខភាព (រូបមន្តពងទាប្រទាលកន្ទុយក្រពើ)
ដើម្បីទទួលបានសារធាតុចិញ្ចឹមអតិបរមា ជាពិសេសការស្រូបយកជាតិកាល់ស្យូមបានល្អប្រសើរ សូមអនុវត្តតាមវិធីនេះ៖
- ស្ងោរមួយនាទី៖ មុនពេលចម្អិន ត្រូវយកស្ពៃខ្មៅទៅស្ងោរក្នុងទឹកដាំពុះប្រហែល ១ នាទី សិន។ (ដើម្បីកាត់បន្ថយអាស៊ីត Oxalic ដែលរារាំងការស្រូបយកកាល់ស្យូម)។
- ចម្អិន៖ យកបន្លែដែលស្ងោរហើយកាត់ជាដុំតូចៗ លាយស៊ុត (ពងទា) ចូល ហើយចៀនវាទៅជាបន្ទះស្តើងៗ។
ម្ហូបនេះមិនត្រឹមតែឆ្ងាញ់ទេ តែថែមទាំងសំបូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមផងដែរ!