ស្លឹកត្របែកត្រូវបានក្រុមអ្នកជំនាញទទួលស្គាល់ថាជាឱសថធម្មជាតិដ៏ពូកែសម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម ដោយសារវាមានសមត្ថភាពកាត់បន្ថយជាតិស្ករក្នុងឈាមបានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។ នេះបើយោងតាមការផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេស។
- ប្រសិទ្ធភាពលឿន៖ ការសិក្សាលើសត្វពិសោធន៍បានបង្ហាញថា សមាសធាតុ Flavonoid ក្នុងស្លឹកត្របែកអាចបញ្ចុះជាតិស្ករក្នុងឈាមបានរហូតដល់ ៥៧% ត្រឹមតែ ៦ ម៉ោងប៉ុណ្ណោះ។
- យន្តការរារាំង៖ ស្លឹកត្របែកផ្ទុកសារធាតុ Quercetin ដែលមានតួនាទីសំខាន់ពីរយ៉ាង៖
- បង្កើនភាពប្រែប្រួលអាំងស៊ុយលីន ជួយឲ្យរាងកាយប្រើប្រាស់ជាតិស្ករបានល្អប្រសើរ។
- រារាំងអង់ស៊ីម α-glucosidase ដែលពាក់ព័ន្ធនឹងការស្រូបយកកាបូអ៊ីដ្រាត ដូច្នេះជាតិស្ករក្នុងឈាមក៏ចុះទាបក្រោយពេលទទួលទានអាហារ។
របៀបប្រើប្រាស់ងាយៗតាមបែបបុរាណ
នៅប្រទេសជប៉ុន ស្លឹកត្របែកត្រូវបានដាក់លក់ជាអាហារសុខភាពដើម្បីគ្រប់គ្រងកម្រិត HbA1c ចំពោះអ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី ២។ ចំណែកឱសថបុរាណវៀតណាម ណែនាំឲ្យប្រើដូចខាងក្រោម៖
- ស្លឹកស្ងួត៖ យក ៨-១២ ក្រាម។
- ស្លឹកស្រស់៖ យក ២៥-៣០ ក្រាម។
- របៀបញ៉ាំ៖ យកស្លឹកទាំងនោះទៅស្ងោរក្នុងទឹក ៥០០ មិល្លីលីត្រ ហើយផឹកជាទឹកតែប្រចាំថ្ងៃ។
អត្ថប្រយោជន៍បន្ថែម៖ ទម្លាប់នេះមិនត្រឹមតែបញ្ចុះជាតិស្ករប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងជួយ កាត់បន្ថយការស្រេកទឹក និងមាត់ស្ងួត ដែលជារោគសញ្ញាទូទៅរបស់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម៕