ថ្វីដ្បិតតែស្តាប់ទៅមិនគួរឲ្យជឿ តែអ្នកជំនាញបានបង្ហាញថា ភេសជ្ជៈបុរាណខ្មែរ ទឹកត្នោតជូរស្រស់ មានសក្តានុពលការពារជំងឺមហារីក!
យោងតាមសារព័ត៌មានបរទេស ទឹកត្នោតជូរស្រស់មានផ្ទុកសារធាតុ Riboflavin ដែលគេស្គាល់ថាជា វីតាមីន B2។
- តួនាទីសំខាន់៖ Riboflavin គឺជាសារធាតុ ប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម (Antioxidant) ដ៏មានឥទ្ធិពល។
- ប្រសិទ្ធភាព៖ វាដើរតួជួយប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងភ្នាក់ងារបង្កមហារីកមួយចំនួនដែលហៅថា រ៉ាឌីកាល់សេរី (Free Radicals)។
អ្នកជំនាញណែនាំថា ការទទួលទានទឹកត្នោតជូរស្រស់ក្នុង កម្រិតមធ្យម គឺគ្រប់គ្រាន់ដើម្បីជួយឲ្យរាងកាយទទួលបានបរិមាណវីតាមីន B2 ត្រឹមត្រូវសម្រាប់ការការពារសុខភាព៕