ការពុលអាហារបណ្ដាលមកពីការបរិភោគអាហារ ឬទឹកមានមេរោគ (បាក់តេរី, មេរោគ, ប៉ារ៉ាស៊ីត) ឬជាតិពុល។ លោកវេជ្ជបណ្ឌិតផ្នែកប្រយុទ្ធនឹងជំងឺបានបញ្ជាក់ថា អាហារដែលមិនទាន់ឆ្អិនល្អ, មិនស្អាត, ឬទុកចោលយូរដោយគ្មានទូរទឹកកក គឺជាប្រភពប្រឈមបំផុត។
យោងតាមសារព័ត៌មានបរទេស អាហារ ៧ មុខដែលសាធារណជនគួរប្រុងប្រយ័ត្នខ្ពស់មាន៖
- ញ៉ាំសាឡាដបង្គា
- ញាំខ្យង ឬសាឡាត់អាហារសមុទ្រ
- បាយឆាជាមួយសាច់ក្ដាម
- អាហារ ឬបង្អែមដែលមានទឹកដោះគោដូងស្រស់
- ផ្លែល្ហុង (ដែលអាចមានការលាងសម្អាតមិនបានល្អ)
- បុកល្ហុង (ប្រឈមមេរោគពីការលាងមិនស្អាត)
- ទឹកកកដែលផលិតមិនមានស្តង់ដា
ការក្រើនរំលឹក៖ សូមយកចិត្តទុកដាក់ខ្ពស់លើអនាម័យ និងការចម្អិនអាហារឲ្យបានឆ្អិនល្អជានិច្ច ដើម្បីជៀសវាងការពុលអាហារធ្ងន់ធ្ងរ!