សណ្តែកក្រហម គឺជាគ្រាប់ធញ្ញជាតិដ៏មានសារៈសំខាន់ដែលសម្បូរដោយជាតិសរសៃ ប្រូតេអ៊ីន ជាតិដែក និងកាល់ស្យូម។ យោងតាមសារព័ត៌មានបរទេស អត្ថប្រយោជន៍ដ៏ពិសេសរបស់វាគឺចំពោះសុខភាពពោះវៀន៖
- ជាតិសរសៃរលាយ: សណ្តែកក្រហមជាប្រភពដ៏ល្អនៃជាតិសរសៃរលាយ ជាពិសេស Pectin ដែលជួយជំរុញការរំលាយអាហារ និងសម្អាតពោះវៀន។
- បំបាត់ការហើមពោះ៖ ដើម្បីចៀសវាងបញ្ហាពិបាករំលាយនិងហើមពោះដែលអាចកើតមាន អ្នកគួរចាប់ផ្តើមញ៉ាំសណ្តែកក្រហមក្នុងកម្រិតតិចតួចសិន ហើយបង្កើនបន្តិចម្តងៗ។
សរុប៖ បន្ថែមសណ្តែកក្រហមក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃដើម្បីធានាថាពោះវៀនរបស់អ្នកមានសុខភាពល្អ និងដំណើរការបានរលូន!