ផ្លែល្ពៅមិនមែនគ្រាន់តែជាអាហារឆ្ងាញ់នោះទេ តែវាជាយុទ្ធជនដ៏ពូកែក្នុងការប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីក!
យោងតាមការសិក្សាថ្មីៗពីសារព័ត៌មានបរទេស អាថ៌កំបាំងនេះស្ថិតនៅត្រង់សារធាតុ Beta-Carotene ដែលមានច្រើនក្នុងផ្លែល្ពៅ៖
- ប្រឆាំងមហារីកក្រពេញប្រូស្តាត: របបអាហារសម្បូរ Beta-Carotene មានទំនាក់ទំនងក្នុងការ ទប់ស្កាត់ការលូតលាស់នៃកោសិកាមហារីកក្រពេញប្រូស្តាត។
- ប្រឆាំងមហារីកពោះវៀនធំ: ការសិក្សាមួយទៀតក៏បង្ហាញថាសារធាតុ Beta-Carotene ជួយ ពន្យឺតការលូតលាស់នៃមហារីកពោះវៀនធំ ផងដែរ។
សរុប៖ សូមបន្ថែមផ្លែល្ពៅទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នកដើម្បីការពារខ្លួនពីហានិភ័យនៃជំងឺមហារីក!