ក្រូចឆ្មារមិនត្រឹមតែមានរសជាតិជូរឆ្ងាញ់ទេ តែវាក៏ជាកំពូលអ្នកប្រយុទ្ធនឹងមេរោគក្នុងខ្លួនដែរ! យោងតាមសារព័ត៌មានបរទេស ក្រូចឆ្មារសម្បូរដោយ អាស៊ីតធម្មជាតិ និង វីតាមីន C ដែលមានអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពជាច្រើន៖
- សម្លាប់មេរោគ និងបំបាត់ក្លិនមាត់៖ អាស៊ីតធម្មជាតិជួយកម្ចាត់បាក់តេរី និងកាត់បន្ថយក្លិនមាត់។
- បំបាត់ស្លេស្ម និងរលាកបំពង់ក៖ ក្រូចឆ្មារមានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងបាក់តេរី និងជួយកាត់បន្ថយភាពស្អិតនៃទឹករំអិល (ស្លេស្ម) ធ្វើឲ្យងាយស្រួលបណ្តេញចេញ។
រូបមន្តដ៏ពេញនិយម៖ ការទទួលទាន ទឹកក្រូចឆ្មារក្ដៅៗ លាយជាមួយទឹកឃ្មុំ គឺជាឱសថធម្មជាតិដ៏មានប្រសិទ្ធភាពដែលជួយបំបាត់ការក្អក ឈឺបំពង់ក និងបណ្តេញស្លេស្មបានយ៉ាងល្អបំផុត៕