ទោះបីជាត្រូវបានកែច្នៃដោយអំបិលក៏ដោយ ពងទាប្រៃនៅតែរក្សាបាននូវតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភគួរឲ្យចាប់អារម្មណ៍បំផុត។ ការទទួលទានក្នុងកម្រិតមធ្យម អាចជួយសុខភាពបានច្រើន ជាពិសេសផ្នែកប្រូតេអ៊ីន និងសារធាតុរ៉ែ ។ នេះបើយោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេស។
ខាងក្រោមនេះជាអត្ថប្រយោជន៍សំខាន់ៗទាំង ៣៖
- ជាប្រភពប្រូតេអ៊ីនគុណភាពខ្ពស់៖ ពងទាប្រៃនៅតែមានប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ដូចពងទាស្រស់ដែរ។ ប្រូតេអ៊ីននេះសំខាន់ណាស់សម្រាប់ជួសជុល និងកសាងសាច់ដុំ និងជាលិកាផ្សេងៗក្នុងរាងកាយ។
- សម្បូរវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែសំខាន់ៗ៖ វាមានវីតាមីន A, D និងកាល់ស្យូម ដែលជួយថែរក្សាឆ្អឹង និងភ្នែកឱ្យរឹងមាំ។ ក្រៅពីនេះ ក៏មានផូស្វ័រ និងជាតិដែកជួយដល់ចរាចរណ៍ឈាម។
- ជំនួយគ្រប់គ្រងជាតិសូដ្យូមក្នុងអាហារ៖ ការប្រើប្រាស់ពងទាប្រៃជាគ្រឿងផ្សំ (ដូចជាសាឡាដ ឬបន្លែបំពង) អាចជួយបង្កើនរសជាតិអាហារបានយ៉ាងងាយស្រួល ដោយមិនចាំបាច់បន្ថែមអំបិល ឬទឹកជ្រលក់ផ្សេងទៀត។ នេះធ្វើឲ្យអ្នកងាយស្រួលគ្រប់គ្រងបរិមាណសូដ្យូមសរុបក្នុងចានអាហាររបស់អ្នក។
ចំណាំ៖ សូមទទួលទានក្នុងបរិមាណល្មមដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ពេញលេញ៕