មើមប៉ិកួៈមានរសជាតិផ្អែម កំពុងក្លាយជាចំណាប់អារម្មណ៍ខ្លាំងក្នុងវិស័យសុខភាព ដោយសារតែសមត្ថភាពដ៏អស្ចារ្យរបស់វាក្នុងការជួយការពារជំងឺមហារីក។
បើយោងតាមប្រភពសារព័ត៌មានបរទេស បានឱ្យដឹងថាអ្នកជំនាញបានបង្ហាញពីមូលហេតុសំខាន់ៗ៖
- សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏មានឥទ្ធិពល៖ ប៉ិកួៈសម្បូរដោយវីតាមីន C, វីតាមីន E, Selenium និង Beta-carotene។ សារធាតុទាំងនេះជួយ កម្ចាត់រ៉ាឌីកាល់សេរី ដែលជាមូលហេតុចម្បងបង្កឱ្យមានការខូចខាតកោសិកា និងកើតជំងឺមហារីក។
- ជាតិសរសៃការពារមហារីកពោះវៀនធំ៖ ប៉ិកួៈផ្ទុកជាតិសរសៃខ្ពស់ ដែលជួយការពារមហារីកពោះវៀនធំ។ ការសិក្សាបង្ហាញថា ការទទួលទានជាតិសរសៃគ្រប់គ្រាន់ (ជាង ២៧ ក្រាម/ថ្ងៃ) អាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកពោះវៀនធំបានរហូតដល់ ៥០%។
- ជាតិសរសៃ Prebiotic៖ មើមនេះក៏មានជាតិសរសៃ Prebiotic ដែលជួយ បង្កើនបាក់តេរីល្អ ក្នុងពោះវៀន និងពង្រឹងការឆ្លើយតបរបស់ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ ដើម្បីកាត់បន្ថយហានិភ័យមហារីក។
សរុបមក៖ ការបញ្ចូលប៉ិកួៈទៅក្នុងរបបអាហារ គឺជាជំហានដ៏ល្អមួយក្នុងការការពារសុខភាពកោសិកា និងពោះវៀនរបស់អ្នកពីជំងឺមហារីក៕