ជំងឺទឹកនោមផ្អែម គឺជាបញ្ហាសុខភាពសកលដែលកំពុងគំរាមកំហែងដល់មនុស្សរាប់លាននាក់។ ប្រសិនបើអ្នកចង់បង្ការ ឬគ្រប់គ្រងការវិវត្តនៃជំងឺដ៏គ្រោះថ្នាក់នេះ ដំណោះស្រាយដ៏សាមញ្ញ និងផ្អែមឆ្ងាញ់ស្ថិតនៅក្នុងដៃអ្នក៖ ការញ៉ាំផ្លែត្របែក!
ផ្លែឈើធម្មតានេះមានគុណសម្បត្តិពិសេសដែលត្រូវបានទទួលស្គាល់ថាមានប្រសិទ្ធភាពខ្ពស់ក្នុងការថែរក្សាកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម៖
១. សន្ទស្សន៍ជាតិស្ករទាប
- ត្រួតត្រាជាតិស្ករ៖ ផ្លែត្របែកមានសមាសធាតុ Glycemic Index (GI) ទាប។ GI គឺជាមាត្រដ្ឋានវាស់វែងល្បឿនដែលអាហារបង្កើនជាតិស្ករក្នុងឈាម។
- គ្រប់គ្រងលំនឹង: សន្ទស្សន៍ទាបនេះមានន័យថា ត្របែកបញ្ចេញជាតិស្ករទៅក្នុងចរន្តឈាមរបស់អ្នកក្នុងល្បឿនយឺត និងស្ថិរភាព ដែលជួយ គ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម មិនឲ្យឡើងខ្ពស់ភ្លាមៗ។
២. សម្បូរដោយជាតិសរសៃដ៏អស្ចារ្យ
- យឺតការស្រូបយក: ផ្លែត្របែកសម្បូរទៅដោយ ជាតិសរសៃ ដែលដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការ ពន្យារល្បឿននៃការស្រូបយកជាតិស្ករ នៅក្នុងប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ។
- រក្សាលំនឹងយូរអង្វែង: ជាតិសរសៃជួយរក្សាលំនឹងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមឲ្យមានភាពប្រសើរឡើង និងជាប់បានយូរ។
សេចក្តីសន្និដ្ឋាន: ដើម្បីបង្ការ ឬកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី ២ សូមកុំមើលរំលងផ្លែត្របែក! ការបន្ថែមផ្លែឈើនេះទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ គឺជាជំហានដ៏ឆ្លាតវៃដើម្បីរក្សាសុខភាពមេតាប៉ូលីសរបស់អ្នកឲ្យមានលំនឹង៕
(ប្រភព៖ បរទេស)