ផ្លែម្រះ ត្រូវបានគេស្គាល់ថាជាអាហារដែលមានរសជាតិល្វីង ប៉ុន្តែវាជា រតនសម្បត្តិធម្មជាតិ ដែលផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដ៏អស្ចារ្យចំពោះសុខភាពបេះដូង និងសរសៃឈាមរបស់អ្នក។ កុំខ្លាចភាពល្វីងជូរចត់របស់វាអី ព្រោះវាជាដំណោះស្រាយដ៏មានប្រសិទ្ធភាពសម្រាប់បញ្ហាសម្ពាធឈាម និងខ្លាញ់ក្នុងឈាម!
១. កាត់បន្ថយខ្លាញ់អាក្រក់ និងការពារគ្រោះថ្នាក់បេះដូង
ផ្លែម្រះមានសមត្ថភាពជួយដល់ការគ្រប់គ្រងខ្លាញ់ក្នុងឈាម៖
- បញ្ចុះកូលេស្តេរ៉ូល (LDL): ម្រះអាចជួយកាត់បន្ថយកម្រិត ខ្លាញ់អាក្រក់ (LDL) ដែលជាខ្លាញ់សំខាន់បង្កឲ្យមានការកកស្ទះសរសៃឈាម។
- កាត់បន្ថយហានិភ័យគាំងបេះដូង: តាមរយៈការកាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់អាក្រក់ ផ្លែម្រះចូលរួមចំណែកដោយផ្ទាល់ក្នុងការ បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺគាំងបេះដូង ដ៏គ្រោះថ្នាក់។
២. រក្សាលំនឹងសម្ពាធឈាមដោយសារប៉ូតាស្យូមខ្ពស់
- សម្បូរប៉ូតាស្យូម: ម្រះសម្បូរទៅដោយសារធាតុ ប៉ូតាស្យូម ដែលដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការ ស្រូបយកសូដ្យូម (ជាតិប្រៃ) ដែលលើសនៅក្នុងរាងកាយ។
- លំនឹងសម្ពាធ: ការបណ្តេញសូដ្យូមចេញ ជួយរក្សាតុល្យភាពជាតិទឹក និងសម្ពាធឈាមឲ្យស្ថិតនៅកម្រិតធម្មតា។
៣. ជាតិដែក និងអាស៊ីដហ្វូលិកការពារខួរក្បាល
- ការពារសរសៃឈាមខួរក្បាល: ផ្លែម្រះផ្ទុកនូវ ជាតិដែក និង អាស៊ីដហ្វូលិក។ សារធាតុទាំងពីរនេះមិនត្រឹមតែជួយទ្រទ្រង់ការបង្កើតឈាមនោះទេ តែវាក៏ចូលរួមចំណែកក្នុងការ កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺដាច់សរសៃឈាមក្នុងខួរក្បាល ផងដែរ។
- ថែរក្សាបេះដូង៖ ជាតិដែក និងអាស៊ីដហ្វូលិកជួយរក្សាមុខងារបេះដូងឲ្យមានសុខភាពល្អ និងដំណើរការបានពេញលេញ។
សេចក្តីសន្និដ្ឋាន៖ បន្ថែមផ្លែម្រះទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នកជាប្រចាំ! វាជាវិធីធម្មជាតិដ៏មានឥទ្ធិពលបំផុតក្នុងការការពារបេះដូងរបស់អ្នកពីជំងឺលើសខ្លាញ់ និងលើសឈាម៕
(ប្រភព៖ បរទេស)