តើអ្នកកំពុងស្វែងរកវិធីងាយស្រួល និងធម្មជាតិដើម្បីការពារបេះដូងរបស់អ្នកមែនទេ? ចម្លើយគឺស្ថិតនៅក្នុងមុខម្ហូបដ៏ពេញនិយមមួយ៖ ផ្សិត!
ផ្សិតមិនមែនត្រឹមតែជាគ្រឿងផ្សំដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ តែវាជាឱសថធម្មជាតិដ៏អស្ចារ្យសម្រាប់ប្រព័ន្ធសរសៃឈាមបេះដូងរបស់អ្នក។
អាថ៌កំបាំងកាត់បន្ថយខ្លាញ់ក្នុងឈាម៖
ផ្សិតផ្ទុកទៅដោយសមាសធាតុជីវជាតិដ៏សំខាន់ដែលជួយដល់ការគ្រប់គ្រងកូលេស្តេរ៉ូល៖
- អង់ស៊ីម និងជាតិសរសៃ៖ ផ្សិតមានផ្ទុកនូវអង់ស៊ីមមួយប្រភេទ និងជាតិសរសៃដ៏មានប្រយោជន៍ ដែលដើរតួនាទីយ៉ាងសកម្មក្នុងការ រក្សាកម្រិតកូលេស្តេរ៉ូល នៅក្នុងរាងកាយ។ ជាតិសរសៃជួយកាត់បន្ថយការស្រូបយកខ្លាញ់ពីអាហារដែលអ្នកបានញ៉ាំ។
- គ្មានខ្លាញ់ និងកាបូអ៊ីដ្រាតទាប៖ ផ្សិតមានលក្ខណៈពិសេសត្រង់ថា វា មិនមានជាតិខ្លាញ់ និងមាន កាបូអ៊ីដ្រាតទាប ផងដែរ។ នេះធ្វើឲ្យវាក្លាយជាជម្រើសអាហារដ៏ល្អឥតខ្ចោះដើម្បីជំនួសសាច់ដែលមានជាតិខ្លាញ់ខ្ពស់។
អត្ថប្រយោជន៍ការពារជីវិត:
តាមរយៈការបន្ថយកម្រិតកូលេស្តេរ៉ូលអាក្រក់ (LDL) ការបន្ថែមផ្សិតទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នកជាប្រចាំ អាចជួយបន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺគ្រោះថ្នាក់ជាច្រើន៖
- ជំងឺបេះដូង
- ជំងឺក្រិនសរសៃឈាមបេះដូង (ការកកស្ទះនៅក្នុងសរសៃឈាម)
- ជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល
សេចក្តីសន្និដ្ឋាន៖ ដើម្បីថែរក្សាសុខភាពបេះដូងរបស់អ្នកឲ្យបានយូរអង្វែង សូមចាប់ផ្តើមជំនួសសាច់ខ្លះដោយផ្សិតនៅពេលចម្អិនអាហារ។ វាជាវិធីសាស្ត្រងាយៗ ឆ្ងាញ់ពិសា និងមានប្រសិទ្ធភាពខ្ពស់ក្នុងការគ្រប់គ្រងកូលេស្តេរ៉ូល!
(ប្រភព៖ បរទេស)