សម្ពាធឈាមខ្ពស់ គឺជាជំងឺស្ងៀមស្ងាត់ដែលបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង និងដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល។ ការរក្សាសម្ពាធឈាមឲ្យនៅកម្រិតធម្មតា គឺទាមទារនូវការគ្រប់គ្រងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នក។
ហេតុអ្វីបានជាសូដ្យូម (អំបិល) ជាសត្រូវ?
ការកាត់បន្ថយការទទួលទាន សូដ្យូម គឺជាគន្លឹះចម្បងក្នុងការគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម។ អាហារដែលមានជាតិសូដ្យូមខ្ពស់ធ្វើឲ្យរាងកាយទប់ជាតិទឹក ដែលបង្កើនសម្ពាធលើជញ្ជាំងសរសៃឈាម។
សណ្ដែកខ្មៅគឺជាជម្រើសដ៏ល្អឥតខ្ចោះ!
សណ្ដែកខ្មៅមិនត្រឹមតែជាអាហារដ៏ឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ តែវាជាឱសថធម្មជាតិដ៏ពូកែសម្រាប់ប្រព័ន្ធសរសៃឈាមរបស់អ្នក៖
- សូដ្យូមទាប: សណ្ដែកខ្មៅមានកម្រិតសូដ្យូមទាបបំផុត ដែលជួយឲ្យអ្នករក្សាការទទួលទានអំបិលឲ្យស្ថិតក្នុងកម្រិតមានសុវត្ថិភាព។
- ឃ្លាំងផ្ទុកប៉ូតាស្យូម: សណ្ដែកខ្មៅសម្បូរទៅដោយ ប៉ូតាស្យូម ដែលជាសារធាតុរ៉ែដ៏សំខាន់ជួយសម្រួលដល់តុល្យភាពជាតិទឹកក្នុងរាងកាយ និងជួយបណ្តេញសូដ្យូមលើសចេញ។ ប៉ូតាស្យូមជួយបន្ធូរសរសៃឈាម ដែលធ្វើឲ្យសម្ពាធឈាមចុះទាប។
- ម៉ាញ៉េស្យូម និងកាល់ស្យូម៖ ក្រៅពីប៉ូតាស្យូម សណ្ដែកខ្មៅក៏មានផ្ទុកនូវ កាល់ស្យូម និង ម៉ាញ៉េស្យូម ផងដែរ។ សារធាតុរ៉ែទាំងនេះសុទ្ធតែមានសមត្ថភាពជួយសម្រួលដល់មុខងារសាច់ដុំបេះដូង និងសរសៃឈាម ព្រមទាំងចូលរួមចំណែកក្នុងការ បញ្ចុះសម្ពាធឈាម ឲ្យត្រលប់មកកម្រិតធម្មតាវិញ។
សេចក្តីសន្និដ្ឋាន: ដើម្បីថែរក្សាបេះដូង និងគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាមរបស់អ្នកឲ្យបានល្អ សូមចាប់ផ្តើមបញ្ចូលសណ្ដែកខ្មៅទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នកជាប្រចាំថ្ងៃ។ វាជាការផ្លាស់ប្តូរដ៏តូចមួយ ប៉ុន្តែផ្តល់នូវអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពដ៏ធំ!
(ប្រភព៖ បរទេស)