ការគ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម គឺជាមូលដ្ឋានគ្រឹះនៃសុខភាពល្អ។ ការបណ្តោយឲ្យជាតិស្ករឡើងខ្ពស់ គឺជាទ្វារបើកទៅរកជំងឺរ៉ាំរ៉ៃធំៗជាច្រើន ដែលអាចគំរាមកំហែងដល់អាយុជីវិត និងគុណភាពជីវិតរបស់អ្នក។
ហានិភ័យធំៗ ៥ យ៉ាងនៃការឡើងជាតិស្ករក្នុងឈាម៖
ការឡើងជាតិស្ករក្នុងឈាមរ៉ាំរ៉ៃអាចបង្កើនហានិភ័យនៃ៖
- ជំងឺទឹកនោមផ្អែម ប្រភេទទី ២៖ ជាផលវិបាកចម្បងដែលរាងកាយមិនអាចគ្រប់គ្រងជាតិស្ករបាន។
- ជំងឺធាត់: ជាតិស្ករដែលលើសត្រូវបានបម្លែងទៅជាខ្លាញ់។
- ជំងឺបេះដូង និងសរសៃឈាម: ប៉ះពាល់ដល់មុខងារសរសៃឈាម។
- ខ្សោយតម្រងនោម: តម្រងនោមត្រូវខិតខំច្រោះជាតិស្ករលើសរហូតដល់ទ្រុឌទ្រោម។
- ជំងឺបាក់ទឹកចិត្ត: ជាតិស្ករមានឥទ្ធិពលទៅលើអារម្មណ៍ និងប្រព័ន្ធប្រសាទ។
ដាស់តឿន៖ ភេសជ្ជៈបន្ថែមជាតិស្ករ គឺជា “សត្រូវ” លេខមួយដែលអាចបង្កើនកម្រិតជាតិស្កររបស់អ្នកភ្លាមៗ និងបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី ២។
ឥទ្ធិពលអស្ចារ្យនៃតែខ្មៅជាអ្នកជំនួយអាំងស៊ុយលីន
តើអ្នកអាចរកដំណោះស្រាយសុខភាពនៅឯណា? ចម្លើយគឺស្ថិតនៅក្នុងទម្លាប់ប្រចាំថ្ងៃដ៏សាមញ្ញ៖ ការផឹកតែខ្មៅ!
- គ្មានជាតិស្ករ: តែខ្មៅសុទ្ធ គឺជាភេសជ្ជៈដែល គ្មានជាតិស្ករ (បើមិនបន្ថែមស្ករ) ដែលមានន័យថាវាមិនបន្ថែមបន្ទុកទៅលើកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមរបស់អ្នកឡើយ។
- ជំរុញមុខងារអាំងស៊ុយលីន: ការស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញថា សមាសធាតុធម្មជាតិនៅក្នុងតែខ្មៅមានសមត្ថភាពជួយដល់ ដំណើរការរបស់អាំងស៊ុយលីន ក្នុងរាងកាយ។ វាជួយឲ្យកោសិកាឆ្លើយតបទៅនឹងអាំងស៊ុយលីនបានកាន់តែល្អប្រសើរ ដែលជាគន្លឹះក្នុងការ បញ្ចុះ និងគ្រប់គ្រង កម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម។
សេចក្តីសន្និដ្ឋាន៖ ដើម្បីថែរក្សាសុខភាពមេតាប៉ូលីសរបស់អ្នក និងកាត់បន្ថយហានិភ័យជំងឺរ៉ាំរ៉ៃ សូមបោះបង់ភេសជ្ជៈផ្អែមចោល ហើយប្ដូរមកផឹកតែខ្មៅជារៀងរាល់ថ្ងៃ។ វាជាទម្លាប់ដ៏សាមញ្ញ តែអាចផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍សុខភាពដ៏ធំធេង!
(ប្រភព៖ បរទេស)