បាយ គឺជាអាហារកម្លាំងដ៏សំខាន់សម្រាប់ប្រជាជនខ្មែរគ្រប់រូប។ ប៉ុន្តែជម្រើសអង្ករដែលយើងទទួលទានរាល់ថ្ងៃ អាចជាកត្តាកំណត់ថាតើយើងនឹងប្រឈមមុខនឹងជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទ ២ ដែរឬអត់។ នេះជាមូលហេតុដែលអ្នកជំនាញណែនាំឲ្យប្តូរមកទទួលទាន អង្ករសម្រូប!
អង្ករសម្រូប៖ កូនសោគ្រប់គ្រងជាតិស្ករ
អង្ករសម្រូបមានភាពខុសប្លែកពីអង្ករសត្រង់ថា វាផ្ទុកនូវជាតិសរសៃ និងសារធាតុចិញ្ចឹមខ្ពស់ ហើយមាន សន្ទស្សន៍កម្រិតជាតិស្ករទាប។
- ស្ថិរភាពជាតិស្ករ: ពាក្យថា GI ទាប មានន័យថា អង្ករសម្រូបមិនធ្វើឲ្យកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមរបស់យើងឡើងលឿន និងខ្លាំងពេកនោះទេ បន្ទាប់ពីទទួលទាន។ នេះជួយរក្សាលំនឹងថាមពល និងកាត់បន្ថយសម្ពាធលើលំពែង។
ភស្តុតាងវិទ្យាសាស្ត្រដ៏គួរឲ្យភ្ញាក់ផ្អើល
ការសិក្សាស្រាវជ្រាវដ៏គួរឲ្យចាប់អារម្មណ៍មួយបានបង្ហាញពីប្រសិទ្ធភាពដ៏អស្ចារ្យរបស់អង្ករសម្រូប៖
- ការទទួលទានបាយពីអង្ករសម្រូប បីពេលក្នុងមួយថ្ងៃ អាចជួយកាត់បន្ថយឱកាសកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទ ២ បានដល់ទៅ ៣២ ភាគរយ។ នេះគឺជាតួលេខដ៏សំខាន់ដែលមិនអាចមើលរំលងបាន!
ការប្រុងប្រយ័ត្ន៖ ហានិភ័យលាក់កំបាំងនៃអង្ករស
ផ្ទុយទៅវិញ ការសិក្សាដដែលនេះក៏បានរកឃើញថា ការទទួលទានបាយពី អង្ករស អាចបង្កើតឱកាសកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែមបាន។
- អ្នកដែលញ៉ាំបាយពីអង្ករសច្រើន អាចមានឱកាសកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែមខ្ពស់ជាងអ្នកដែលមិនសូវញ៉ាំអង្ករប្រភេទនេះ ប្រហែល ១៧ ភាគរយ។
ហេតុផល៖ អង្ករសភាគច្រើនត្រូវបានកិនសម្រិតសម្រាំងបាត់បង់ជាតិសរសៃ និងសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗអស់ ដែលធ្វើឲ្យវាមាន GI ខ្ពស់ ហើយរាងកាយរំលាយវាទៅជាជាតិស្ករយ៉ាងលឿន។
ដំបូន្មានសុខភាព៖ ប្តូរដើម្បីការពារ!
ដើម្បីថែរក្សាសុខភាពរយៈពេលវែង និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែម សូមចាប់ផ្តើមជំនួសអង្ករសដោយអង្ករសម្រូបបន្តិចម្តងៗ។ ការផ្លាស់ប្តូរសាមញ្ញនេះ គឺជាការវិនិយោគដ៏ធំបំផុតសម្រាប់សុខភាពរបស់អ្នក!
(ប្រភព៖ បរទេស)