នៅពេលនិយាយដល់ផ្លែឈើដែលសំបូរទៅដោយប៉ូតាស្យូម មនុស្សភាគច្រើននឹកឃើញដល់ចេក។ ប៉ុន្តែការពិតគឺថា មានកំពូលអាហារមួយទៀតដែលកាន់តែមានឥទ្ធិពលខ្លាំងក្នុងការផ្តល់ប៉ូតាស្យូមដល់រាងកាយ នោះគឺ ផ្លែបឺរ!
ការប្រៀបធៀបអំណាចប៉ូតាស្យូមតាមការបញ្ជាក់របស់ USDA
យោងតាមការបញ្ជាក់របស់ក្រសួងកសិកម្មសហរដ្ឋអាម៉េរិក (USDA) បានបង្ហាញថា ផ្លែបឺរមានបរិមាណប៉ូតាស្យូមដ៏គួរឱ្យភ្ញាក់ផ្អើលដែលអាចវ៉ាដាច់ចេក៖
- ផ្លែបឺរ ១០០ ក្រាម មានផ្ទុកប៉ូតាស្យូមរហូតដល់ ៤៨៥ មីលីក្រាម។
- ចេក ១០០ ក្រាម មានផ្ទុកប៉ូតាស្យូមត្រឹមតែ ៣៥៨ មីលីក្រាម ប៉ុណ្ណោះ។
នេះធ្វើឲ្យផ្លែបឺរជាជម្រើសដ៏ល្អឥតខ្ចោះដើម្បីបំពេញតម្រូវការប៉ូតាស្យូមប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នក។
តួនាទីដ៏មានឥទ្ធិពលរបស់ប៉ូតាស្យូមក្នុងរាងកាយ
ប៉ូតាស្យូមដែលសំបូរក្នុងផ្លែបឺរ ផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍សំខាន់ៗដល់ដំណើរការមូលដ្ឋាននៃរាងកាយ៖
- ពង្រឹងប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទ: ប៉ូតាស្យូមជួយជំរុញសញ្ញាអគ្គិសនីរបស់កោសិកា ដែលចាំបាច់សម្រាប់ដំណើរការល្អនៃប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទ និងសាច់ដុំ។
- ដឹកជញ្ជូនសារធាតុចិញ្ចឹម: វាជួយរក្សាតុល្យភាពជាតិទឹក និងអំបិលនៅក្នុងកោសិកា ដែលជាកត្តាសំខាន់ជួយដឹកជញ្ជូនសារធាតុចិញ្ចឹមទៅកាន់ផ្នែកផ្សេងៗនៃរាងកាយដើម្បីប្រើប្រាស់ថាមពល។
- កាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម (អត្ថប្រយោជន៍ចម្បង): ប៉ូតាស្យូមដើរតួជាកូនសោរជួយ បញ្ចេញជាតិសូដ្យូមលើស (អំបិល) ចេញពីរាងកាយតាមរយៈទឹកនោម។ ការបញ្ចេញសូដ្យូមនេះជួយកាត់បន្ថយសម្ពាធក្នុងសរសៃឈាម ធ្វើឱ្យសរសៃឈាមធូររលុង និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺលើសសម្ពាធឈាម ដាច់សរសៃឈាម និងគាំងបេះដូង។
សេចក្តីសន្និដ្ឋាន៖ ដើម្បីថែរក្សាសុខភាពបេះដូង សម្ពាធឈាម និងប្រព័ន្ធប្រសាទ សូមកុំស្ទាក់ស្ទើរក្នុងការបន្ថែមចំណិតផ្លែបឺរស្រស់ៗទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក។ វាជាការវិនិយោគសុខភាពដ៏ឈ្លាសវៃ!
(ប្រភព៖ បរទេស)