ខ្ទឹមស គឺជាគ្រឿងទេសដ៏សំខាន់ដែលមិនអាចខ្វះបានក្នុងផ្ទះបាយរបស់យើង។ ក្រៅពីការបន្ថែមរសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់ ខ្ទឹមសក៏ត្រូវបានគេទទួលស្គាល់ថាជា “ឱសថធម្មជាតិ” ដ៏ពូកែសម្រាប់សុខភាព ដោយសារគុណប្រយោជន៍ចម្បងរបស់វា គឺការការពារ និងថែរក្សាសុខភាពបេះដូង។
អត្ថប្រយោជន៍ពីរយ៉ាងរបស់ខ្ទឹមសចំពោះបេះដូង
- កាត់បន្ថយហានិភ័យជំងឺបេះដូង: ខ្ទឹមសមានសមត្ថភាពជួយសម្រួលដល់ចរន្តឈាម និងកាត់បន្ថយការរលាកក្នុងសរសៃឈាម ដែលជួយបន្ថយសម្ពាធឈាម និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង។
- បន្ថយកូលេស្តេរ៉ូល: ខ្ទឹមសដើរតួជាភ្នាក់ងារដ៏មានប្រសិទ្ធភាពជួយបន្ថយកម្រិតកូលេស្តេរ៉ូលអាក្រក់ (LDL) នៅក្នុងឈាម ដែលជាមូលហេតុចម្បងនៃការកកស្ទះសរសៃឈាម។
តើត្រូវចំណាយពេលយូរប៉ុណ្ណាទើបឃើញប្រសិទ្ធភាព?
ការសិក្សាវិទ្យាសាស្ត្រមួយបានបង្ហាញថា ការប្រើប្រាស់អាហារបំប៉នដែលផ្សំឡើងពីខ្ទឹមស បានជួយឲ្យកម្រិតកូលេស្តេរ៉ូលអាក្រក់មានការថយចុះគួរឲ្យកត់សម្គាល់ក្នុងរយៈពេលប្រហែល ៥ ខែ។
នេះជារឿងធម្មតាទេ! ដូចគ្នានឹងឱសថធម្មជាតិដទៃទៀតដែរ ការប្រើប្រាស់ខ្ទឹមស ឬអាហារបំប៉នពីខ្ទឹមស ត្រូវការចំណាយពេលវេលាយូរបន្តិចដើម្បីឃើញប្រសិទ្ធភាពពិតប្រាកដ។ ហេតុផលគឺ៖
- ការកកើតសារធាតុចិញ្ចឹម: រាងកាយត្រូវការពេលវេលាគ្រប់គ្រាន់ដើម្បីអនុញ្ញាតឲ្យវីតាមីន និងជាតិរ៉ែសកម្មនៅក្នុងខ្ទឹមស កកកើត និងកែច្នៃទៅជាធាតុព្យាបាលនៅក្នុងរាងកាយ។
- ការព្យាបាលដោយធម្មជាតិ: ការព្យាបាលបែបធម្មជាតិនេះ ដំណើរការដោយការស្តារឡើងវិញនូវតុល្យភាពធម្មជាតិនៃរាងកាយ ជាជាងការដោះស្រាយរោគសញ្ញាភ្លាមៗ។
ដើម្បីទទួលបានបេះដូងរឹងមាំ និងកម្រិតកូលេស្តេរ៉ូលល្អ អ្នកគួរតែបន្ថែមខ្ទឹមសស្រស់ទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នកឲ្យបានទៀងទាត់!
គន្លឹះបន្ថែម: អ្នកអាចទទួលទានខ្ទឹមសឆៅ (ប្រសិនបើអាច) ឬប្រើប្រាស់វាជាគ្រឿងផ្សំសំខាន់ក្នុងមុខម្ហូបប្រចាំថ្ងៃ ដើម្បីជួយដល់សុខភាពបេះដូងក្នុងរយៈពេលវែង៕
(ប្រភព៖ បរទេស)