សណ្ដែកបាយ ឬដែលគេស្គាល់ជាទូទៅថាជាសណ្ដែកខៀវ មិនត្រឹមតែជាគ្រឿងផ្សំដ៏សំខាន់សម្រាប់ធ្វើបង្អែម ឬម្ហូបអាហារប៉ុណ្ណោះទេ តែវាជាគ្រាប់ធញ្ញជាតិដ៏មានឥទ្ធិពលបំផុតក្នុងការផ្ដល់ទាំងកម្លាំង និងជួយថែរក្សារាង។
១. កំពូលប្រភពប្រូតេអ៊ីនដ៏មានតម្លៃ
សណ្ដែកបាយជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់អ្នកដែលចង់បង្កើនការទទួលទានប្រូតេអ៊ីនដោយមិនចាំបាច់ពឹងផ្អែកលើសាច់សត្វច្រើនពេក។ គ្រាន់តែសណ្ដែកបាយ ១០០ ក្រាម អាចផ្ដល់នូវប្រូតេអ៊ីនជាមធ្យមរហូតដល់ ៣ ក្រាម ដែលមានតួនាទីសំខាន់ក្នុងការ៖
- កសាង និងជួសជុលសាច់ដុំដែលខូចខាត។
- ផ្ដល់ថាមពលយូរអង្វែងដល់រាងកាយ។
- ទ្រទ្រង់ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំឲ្យរឹងមាំ។
២. ជាតិសរសៃខ្ពស់៖ កូនសោរចាក់សោការស្រកទម្ងន់
លក្ខណៈពិសេសមួយទៀតរបស់សណ្ដែកបាយ គឺវាមានជាតិសរសៃខ្ពស់ខ្លាំង។ ជាតិសរសៃនេះដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់សម្រាប់ការគ្រប់គ្រងទម្ងន់ និងសុខភាពពោះវៀន៖
- ជួយឲ្យឆ្អែតបានយូរ៖ ដោយសារតែវាត្រូវចំណាយពេលយូរដើម្បីរំលាយ ជាតិសរសៃធ្វើឲ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ឆ្អែតបានយូរអង្វែង កាត់បន្ថយចំណង់អាហារចង់ញ៉ាំច្រើនហួសកម្រិត។
- គ្រប់គ្រងទម្ងន់ល្អ៖ ភាពឆ្អែតនេះជួយកាត់បន្ថយបរិមាណកាឡូរីសរុបដែលអ្នកបានទទួលទានប្រចាំថ្ងៃ ធ្វើឲ្យដំណើរការនៃការសម្រក និងរក្សាទម្ងន់កាន់តែមានប្រសិទ្ធភាព។
ប្រសិនបើអ្នកកំពុងស្វែងរកអាហារដែលផ្ដល់ទាំងកម្លាំង ជួយរំលាយអាហារបានល្អ និងជាពិសេសជួយឲ្យអ្នករក្សាបាននូវរាងស្លីម សណ្ដែកបាយពិតជាជម្រើសដ៏ល្អបំផុតដែលអ្នកមិនគួររំលង!
គន្លឹះបន្ថែម៖ អ្នកអាចបន្ថែមសណ្ដែកបាយទៅក្នុងបបរ ធ្វើជាទឹកសណ្ដែក ឬប្រើប្រាស់វាទៅក្នុងសាឡាត់ ដើម្បីបង្កើនរសជាតិ និងគុណប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាព៕
(ប្រភព៖ បរទេស)