ជាទូទៅ មនុស្សតែងតែប្រើប្រាស់តែទឹកក្រូចឆ្មារ ប៉ុន្តែពួកគេបានមើលរំលង សម្បកក្រូចឆ្មារ ដែលជាផ្នែកមួយដ៏សំខាន់ និងពោរពេញទៅដោយ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មខ្ពស់ អាចជួយការពារសុខភាពរបស់អ្នកពីជំងឺរ៉ាំរ៉ៃបានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
១. សារធាតុការពារដ៏មានឥទ្ធិពលក្នុងសំបក៖
សម្បកក្រូចឆ្មារមានផ្ទុកនូវសមាសធាតុសកម្មសំខាន់ៗដូចជា៖
- D-Limonene: គឺជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មប្រភេទ Flavonoid ដែលល្បីល្បាញបំផុត និងត្រូវបានគេសិក្សាស្រាវជ្រាវយ៉ាងទូលំទូលាយ។
- វីតាមីន C: ក៏មានវត្តមានក្នុងបរិមាណដ៏គួរឱ្យកត់សម្គាល់ផងដែរ ដែលជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ។
២. ការពារជំងឺរ៉ាំរ៉ៃដ៏ធ្ងន់ធ្ងរ៖
ការស្រូបយកសារធាតុប្រឆាំងនឹងអុកស៊ីតកម្មដូចជា D-Limonene នេះ អាចផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដ៏អស្ចារ្យតាមរយៈការប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងការរលាក និងរ៉ាឌីកាល់សេរីនៅក្នុងរាងកាយ។ នេះជួយកាត់បន្ថយ ហានិភ័យនៃជំងឺមួយចំនួន ដូចជា៖
- ជំងឺបេះដូង
- ជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី ២
ដូច្នេះ សូមពិចារណាក្នុងការប្រើប្រាស់សម្បកក្រូចឆ្មារ ដោយការយកទៅធ្វើជាតែ ឬកោសវាដើម្បីយកសំបកក្រៅទៅផ្សំគ្រឿង ជំនួសឲ្យការបោះចោល ដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពដ៏ពេញលេញនេះ!
(ប្រភព៖ បរទេស)