កញ្ឆែត គឺជាបន្លែទឹកដ៏ពេញនិយមមួយនៅក្នុងរបបអាហារខ្មែរយើង ដែលមិនត្រឹមតែផ្តល់នូវរសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ តែវាក៏ជាប្រភពអាហារូបត្ថម្ភដ៏សំខាន់សម្រាប់សុខភាពផងដែរ ជាពិសេសក្នុងការ បំប៉នរាងកាយ និង គ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម។
១. ប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ដើម្បីបំប៉នកម្លាំង
- បរិមាណប្រូតេអ៊ីន៖ ត្រួយកញ្ឆែត មានផ្ទុកនូវ ប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ ប្រហែល ៤ ក្រាម ក្នុង ១០០ ក្រាម។
- ជំនួយសាច់ដុំ៖ បរិមាណប្រូតេអ៊ីនដ៏គួរឲ្យកត់សម្គាល់នេះ ជួយទ្រទ្រង់ដល់ការ ថែរក្សាម៉ាសសាច់ដុំ និង ផ្តល់ថាមពល ដល់រាងកាយ។
២. ប៉ូតាស្យូមជួយកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម
- រ៉ែប៉ូតាស្យូម៖ ត្រួយកញ្ឆែតក៏មានផ្ទុកនូវ ប៉ូតាស្យូម ដែលជាសារធាតុរ៉ែដ៏សំខាន់សម្រាប់សុខភាពបេះដូង និងសរសៃឈាម។
- គ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម៖ ប៉ូតាស្យូមជួយ កាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម ដោយធ្វើការប្រឆាំងនឹងឥទ្ធិពលរបស់សូដ្យូម (អំបិល) ដែលធ្វើឲ្យវាក្លាយជាអាហារដ៏ល្អសម្រាប់អ្នកដែលមានបញ្ហាលើសសម្ពាធឈាម។
ដូច្នេះ សូមកុំភ្លេចបន្ថែមត្រួយកញ្ឆែតទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក ដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ទ្វេដងនេះ គឺទាំងប្រូតេអ៊ីន និងការការពារសរសៃឈាម!
(ប្រភព៖ បរទេស)