ស្លឹកម្រុំ គឺជាបន្លែក្នុងស្រុកដែលយើងតែងតែមើលរំលង ប៉ុន្តែវាជា រតនសម្បត្តិអាហារូបត្ថម្ភ ដែលមានអំណាចដ៏អស្ចារ្យសម្រាប់សុខភាព។ ស្លឹកម្រុំត្រូវបានគេចាត់ទុកថាជា “កំពូលអាហារ” របស់តំបន់ត្រូពិក ដោយសារតែសមាសធាតុចិញ្ចឹមដ៏សម្បូរបែបរបស់វា។
១. ប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ដើម្បីទ្រទ្រង់កម្លាំង
- បរិមាណដ៏គួរឲ្យកត់សម្គាល់: ស្លឹកម្រុំមានផ្ទុកនូវ ប្រូតេអ៊ីនដ៏ខ្ពស់ រហូតដល់ ៦-៧ ក្រាម ក្នុង ១០០ ក្រាម។ បរិមាណនេះគឺសំខាន់ណាស់ក្នុងការជួយដល់ការ កសាង និងជួសជុលសាច់ដុំ ក្នុងរាងកាយ។
- ជំនួសប្រូតេអ៊ីនសត្វ: សម្រាប់អ្នកដែលបរិភោគបួស ឬចង់កាត់បន្ថយការញ៉ាំសាច់ ស្លឹកម្រុំគឺជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់ទទួលបានប្រូតេអ៊ីន។
២. អំណាចប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងកាត់បន្ថយការរលាក
- ការពារកោសិកា: ស្លឹកម្រុំក៏មានផ្ទុកនូវ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ជាច្រើនប្រភេទ ដែលជួយការពារកោសិកាពីរ៉ាឌីកាល់សេរី។
- កាត់បន្ថយការរលាករ៉ាំរ៉ៃ: សារធាតុទាំងនេះមានប្រសិទ្ធភាពខ្ពស់ក្នុងការ កាត់បន្ថយការរលាករ៉ាំរ៉ៃ នៅក្នុងខ្លួន។ ការរលាករ៉ាំរ៉ៃត្រូវបានគេដឹងថាជាឫសគល់នៃជំងឺរ៉ាំរ៉ៃជាច្រើន ដូចជាជំងឺបេះដូង និងទឹកនោមផ្អែមជាដើម។
ដូច្នេះ សូមកុំមើលរំលងបន្លែក្នុងស្រុកដ៏អស្ចារ្យនេះទៀត! ការបន្ថែមស្លឹកម្រុំទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក គឺប្រៀបដូចជាការផ្តល់ខែលការពារដ៏រឹងមាំមួយដល់សុខភាពអ្នក៕
(ប្រភព៖ បរទេស)