រមៀត ត្រូវបានគេស្គាល់ជាទូទៅថាជាគ្រឿងផ្សំដ៏សំខាន់ក្នុងការចម្អិនអាហារ ប៉ុន្តែវាគឺជាប្រភពអាហារូបត្ថម្ភដ៏អស្ចារ្យមួយដែលអាចជួយ ពង្រឹងសុខភាពឆ្អឹង និងឈាម របស់អ្នកបានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
សមាសធាតុអាហារូបត្ថម្ភដ៏មានតម្លៃ៖
ក្រៅពីផ្តល់នូវរសជាតិ និងពណ៌ដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់ រមៀតក៏មានផ្ទុកនូវជីវជាតិសំខាន់ៗដូចជា៖
- ប្រូតេអ៊ីន: ផ្តល់ប្រមាណ ៣ ក្រាម ក្នុង ១០០ ក្រាម ដែលជួយទ្រទ្រង់សាច់ដុំ។
- ជាតិដែក (Iron): សារធាតុដ៏សំខាន់សម្រាប់ ពង្រឹងឈាម និងជួយដល់ការបង្កើតគ្រាប់ឈាមក្រហម។
- កាល់ស្យូម (Calcium): សារធាតុរ៉ែដ៏ចាំបាច់សម្រាប់ ចិញ្ចឹមឆ្អឹង និងរក្សាដង់ស៊ីតេឆ្អឹង។
- វីតាមីន A: ជួយដល់ចក្ខុវិស័យ និងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ។
អត្ថប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាព៖
ការរួមបញ្ចូលគ្នានៃជាតិដែក និងកាល់ស្យូមនេះ ធ្វើឲ្យរមៀតក្លាយជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់៖
- ពង្រឹងឈាម: ស័ក្តិសមសម្រាប់អ្នកដែលចង់ ពង្រឹងឈាម ឬអ្នកដែលមានបញ្ហាខ្វះគ្រាប់ឈាម។
- ចិញ្ចឹមឆ្អឹង: ជួយដល់ការលូតលាស់ និងថែរក្សាឆ្អឹងឲ្យនៅតែ រឹងមាំ។
ដូច្នេះ សូមកុំភ្លេចបន្ថែមរមៀតទៅក្នុងមុខម្ហូបប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នក ដើម្បីទទួលបានទាំងរសជាតិឆ្ងាញ់ និងសុខភាពល្អទាំងឆ្អឹង និងឈាម!
(ប្រភព៖ បរទេស)