ជីរខិនឆាយ មិនត្រឹមតែជាបន្លែដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់សម្រាប់តុបតែង និងផ្សំគ្រឿងក្នុងម្ហូបអាហារប៉ុណ្ណោះទេ តែវាជាឱសថបុរាណដ៏អស្ចារ្យសម្រាប់ សុខភាពតម្រងនោម របស់អ្នក ដោយជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃ ក្រួសក្នុងតម្រងនោម។
យន្តការការពារ៖
យោងតាមការសិក្សាមួយដែលបានបោះពុម្ពផ្សាយនៅក្នុងទិនានុប្បវត្តិ Ethnopharmacology បានឱ្យដឹងថា ជីរខិនឆាយមានលក្ខណៈសម្បត្តិជា សារធាតុបញ្ចុះទឹកនោម (Diuretic) ធម្មជាតិ។
- ជំរុញការបត់ជើងតូច: នេះមានន័យថា ជីរខិនឆាយអាច ជំរុញដល់ការបត់ជើងតូច កាន់តែញឹកញាប់។
- សម្អាតប្រព័ន្ធទឹកនោម: ដំណើរការនេះជួយ សម្អាតប្លោកនោម និងតម្រងនោម ពីសំណល់ផ្សេងៗ ដែលជាការការពារដ៏សំខាន់ប្រឆាំងនឹង ការកកើតក្រួសក្នុងតម្រងនោម។
បន្សាបជាតិពុល និងកាត់បន្ថយសម្ពាធ៖
- កម្ចាត់ជាតិពុល: សារធាតុបញ្ចុះទឹកនោមនេះជួយរាងកាយក្នុងការ កម្ចាត់ជាតិពុល, ខ្លាញ់, អំបិល និង ទឹក យ៉ាងឆាប់រហ័សតាមរយៈទឹកនោម។
- កាត់បន្ថយសម្ពាធ: ការជួយសម្រួលការងារនេះ ក៏ជួយ កាត់បន្ថយសម្ពាធលើតម្រងនោម ផងដែរ ធ្វើឱ្យសរីរាង្គដ៏សំខាន់នេះដំណើរការបានកាន់តែល្អប្រសើរ។
សូមបន្ថែមជីរខិនឆាយទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក ដើម្បីទទួលបានការលាងសម្អាតតម្រងនោមតាមបែបធម្មជាតិ និងការពារខ្លួនអ្នកពីបញ្ហាគ្រួសក្នុងតម្រងនោម!
(ប្រភព៖ បរទេស)