ចេកក្រហម មិនត្រឹមតែមានរូបរាងប្លែក និងទាក់ទាញប៉ុណ្ណោះទេ តែវាគឺជាផ្លែឈើដ៏ពោរពេញទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏អស្ចារ្យ ដែលមានឥទ្ធិពលផ្ទាល់ទៅលើ គុណភាពឈាម និង សុខភាពផ្លូវចិត្ត របស់អ្នក។
១. វីតាមីន B-6៖ គន្លឹះនៃឈាមក្រហម
- បង្កើនអេម៉ូក្លូប៊ីន៖ ចេកក្រហមមានផ្ទុកនូវ វីតាមីន B-6 (Pyridoxine) ដែលជាសារធាតុសំខាន់ជួយ បង្កើនគុណភាពឈាម និងជំរុញការផលិត អេម៉ូក្លូប៊ីន (Hemoglobin) ដែលជាប្រូតេអ៊ីនផ្ទុកអុកស៊ីសែននៅក្នុងឈាមក្រហម។
- អនុសាសន៍អ្នកជំនាញប្រឆាំងភាពស្លេកស្លាំង៖ បើយោងតាមអ្នកជំនាញ អ្នកដែលមានបញ្ហា ស្លេកស្លាំង (Anemia) គួរតែញ៉ាំចេកក្រហមពី ២ ទៅ ៣ ផ្លែជារៀងរាល់ថ្ងៃ ដើម្បីបង្កើនចំនួន កោសិកាឈាមក្រហម។
២. ជំនួយដល់អារម្មណ៍ និងភាពរីករាយ
- បង្កើនអ័រម៉ូនរីករាយ (Serotonin): ក្រៅពីជំនួយឈាម វីតាមីន B-6 ក៏ជួយ បំប្លែងអាស៊ីតអាមីណេ Tryptophan ទៅជា សេរ៉ូតូនីន (Serotonin) ផងដែរ។ សេរ៉ូតូនីនគឺជាអ័រម៉ូនដែលជួយ លើកកម្ពស់អារម្មណ៍ របស់យើង កាត់បន្ថយស្ត្រេស និងធ្វើឲ្យយើងគេងលក់ស្រួល។
ដូច្នេះ សូមចាប់ផ្ដើមបន្ថែមចេកក្រហមទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក ដើម្បីទទួលបានសុខភាពឈាមល្អប្រសើរ និងអារម្មណ៍ស្រស់ថ្លាពេញមួយថ្ងៃ!
(ប្រភព៖ បរទេស)