ត្រកួន គឺជាបន្លែបៃតងដ៏ពេញនិយមមួយដែលមាន ជីវជាតិខ្ពស់ និងមានផ្ទុកនូវ វីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែជាច្រើន ដែលមានប្រយោជន៍ដល់សុខភាពទូទៅរបស់មនុស្សយើង។ ត្រកួនផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើន ដូចជាការជួយសម្រួលដល់ការរំលាយអាហារ និងពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ។
ទោះបីជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ទោះបីជាវាមានអត្ថប្រយោជន៍ច្រើនក៏ដោយ ក៏មាន ការប្រុងប្រយ័ត្នមួយចំនួន ដែលត្រូវធ្វើនៅពេលទទួលទានវា៖
ការប្រុងប្រយ័ត្នចំពោះសម្ពាធឈាម៖
- លក្ខណៈសម្បត្តិបញ្ចុះសម្ពាធឈាម: ទឹកត្រកួន (ឬការទទួលទានត្រកួនមួយចំនួនធំ) ត្រូវបានគេដឹងថាមាន លក្ខណៈសម្បត្តិបញ្ចុះសម្ពាធឈាម។
- សម្រាប់អ្នកសម្ពាធឈាមទាប: ដូច្នេះហើយ អ្នកដែលមានសម្ពាធឈាមទាប គួរតែ ប្រុងប្រយ័ត្ន ក្នុងការទទួលទានវា។ ដើម្បីសុវត្ថិភាព ល្អបំផុតគឺត្រូវ ពិគ្រោះជាមួយវេជ្ជបណ្ឌិតជាមុនសិន មុននឹងសម្រេចចិត្តបញ្ចូលត្រកួនក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នកច្រើនហួសហេតុពេក។
ការយល់ដឹងពីគុណសម្បត្តិ និងការប្រុងប្រយ័ត្នទាំងនេះ នឹងជួយអ្នកទទួលបានអត្ថប្រយយោជន៍ពេញលេញពីបន្លែត្រកួនដោយសុវត្ថិភាព៕
(ប្រភព៖ បរទេស)