ត្រួយល្ពៅ មិនត្រឹមតែជាបន្លែដែលងាយស្រួលរកប៉ុណ្ណោះទេ តែវាជាប្រភពអាហារូបត្ថម្ភដ៏អស្ចារ្យដែលផ្តល់នូវអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដល់សុខភាពទាំងមូល៖
អត្ថប្រយោជន៍ដ៏លេចធ្លោនៃត្រួយល្ពៅ៖
- បំប៉នភ្នែក៖ ត្រួយល្ពៅសម្បូរទៅដោយ វីតាមីន A ខ្ពស់ ដែលដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការ បំប៉នភ្នែក និងថែរក្សាសុខភាពកែវភ្នែក។
- សម្រួលការរំលាយអាហារ៖ វាមាន ជាតិសរសៃអាហារច្រើន ដែលជួយដល់ ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ដំណើរការបានល្អ និង កាត់បន្ថយការទល់លាមក ប្រកបដោយប្រសិទ្ធភាព។
- សម្អាតរាងកាយ៖ មាន ប្រសិទ្ធភាព Diuretic ធម្មជាតិ (បញ្ចុះទឹកនោម) ដែលជួយបណ្តេញជាតិពុលចេញពីរាងកាយ។
- សមរម្យសម្រាប់សម្រកទម្ងន់៖ មាន កាឡូរីទាប ដូច្នេះវាស័ក្តិសមបំផុតសម្រាប់អ្នកដែល កំពុងសម្រកទម្ងន់ និងចង់រក្សារាង។
- ជំរុញទឹកដោះម្តាយ៖ វាជាបន្លែមួយទៀតដែលត្រូវបានគេណែនាំសម្រាប់អ្នកម្តាយដែលបំបៅដោះកូន ព្រោះវាត្រូវបានគេជឿថាជួយ ជំរុញដល់ការផលិតទឹកដោះ។
ការប្រុងប្រយ័ត្នសម្រាប់ត្រួយល្ពៅ៖
ទោះជាយ៉ាងណា ការទទួលទានត្រួយល្ពៅតម្រូវឱ្យមានការប្រុងប្រយ័ត្នខ្លះ៖
- រោម និងសរសៃរឹង: រោមទន់របស់វាត្រូវតែ យកចេញដោយប្រុងប្រយ័ត្ន ព្រោះមនុស្សមួយចំនួនអាច រមាស់ដៃ ឬ រលាកមាត់។ វិធីសាស្រ្តដ៏ល្អបំផុតគឺត្រូវ យកសរសៃរឹង និងរោមទាំងអស់ចេញពីវល្លិ មុនពេលចម្អិនអាហារ។
- កុំបរិភោគឆៅ៖ ត្រួយល្ពៅ មិនគួរបរិភោគឆៅទេ។ វាត្រូវតែបាន ចម្អិន ឱ្យបានត្រឹមត្រូវមុនពេលបរិភោគ៕
(ប្រភព៖ បរទេស)