ផ្លែកន្ទួតព្រៃ មិនត្រឹមតែមានរសជាតិជូរអែមឆ្ងាញ់ប្លែកប៉ុណ្ណោះទេ តែវាត្រូវបានគេទទួលស្គាល់ថាជា ឱសថធម្មជាតិដ៏ពូកែ មួយដែលអាចជួយដល់ការ ការពារ និងគ្រប់គ្រងជំងឺទឹកនោមផ្អែម បានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
តួនាទីសំខាន់នៃសារធាតុ Chromium៖
- សារធាតុ Chromium (ក្រូមីញ៉ូម) គឺជាសារធាតុរ៉ែដ៏សំខាន់ដែលត្រូវបានរកឃើញនៅក្នុងផ្លែកន្ទួតព្រៃ។
- បង្កើនប្រតិកម្មអាំងស៊ុយលីន: Chromium មានតួនាទីពិសេសជួយឱ្យរាងកាយ ឆ្លើយតបទៅនឹងបម្រែបម្រួលអាំងស៊ុយលីន បានកាន់តែប្រសើរ។ អាំងស៊ុយលីនគឺជាអ័រម៉ូនដែលចាំបាច់សម្រាប់យកជាតិស្ករ (គ្លុយកូស) ចូលទៅក្នុងកោសិកា។
- គ្រប់គ្រងជាតិស្ករ: តាមរយៈការបង្កើនប្រសិទ្ធភាពរបស់អាំងស៊ុយលីន ផ្លែកន្ទួតព្រៃក៏ជួយ គ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម ឱ្យមានលំនឹងល្អ និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
ការបញ្ចូលផ្លែកន្ទួតព្រៃទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក គឺមិនត្រឹមតែផ្តល់នូវវីតាមីនប៉ុណ្ណោះទេ តែវាក៏ជាការវិនិយោគដ៏ឆ្លាតវៃសម្រាប់សុខភាពមេតាបូលីស និងការគ្រប់គ្រងជាតិស្កររបស់អ្នកផងដែរ៕
(ប្រភព៖ បរទេស)