ត្រយូងចេក មិនត្រឹមតែជាគ្រឿងផ្សំដ៏ពេញនិយមក្នុងការចម្អិនអាហារប៉ុណ្ណោះទេ តែវាជាប្រភពអាហារូបត្ថម្ភដ៏សំខាន់មួយដែលផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ទ្វេដង ជាពិសេសចំពោះ អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម និង សុខភាពតម្រងនោម។
១. រក្សាលំនឹងជាតិស្ករសម្រាប់អ្នកទឹកនោមផ្អែម
សម្រាប់អ្នកដែលត្រូវការថែរក្សាសុខភាពដោយសារតែជំងឺទឹកនោមផ្អែម ត្រយូងចេកគឺជាជម្រើសដ៏ល្អ៖
- សន្ទស្សន៍ Glycemic ទាប: ត្រយូងចេកមាន សន្ទស្សន៍ Glycemic ទាប ដែលមានន័យថាវាបញ្ចេញជាតិស្ករទៅក្នុងចរន្តឈាមយឺតៗ។
- រក្សាលំនឹងជាតិស្ករ: លក្ខណៈសម្បត្តិនេះជួយ រក្សាលំនឹងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម មិនឱ្យឡើងចុះភ្លាមៗ ដែលជាការចាំបាច់សម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
២. បន្សាបជាតិពុល និងការពារតម្រងនោម
ចំណែកឯសុខភាពតម្រងនោមវិញ ត្រយូងចេកក៏មានគុណសម្បត្តិដ៏អស្ចារ្យផងដែរ៖
- លក្ខណៈសម្បត្តិបញ្ចុះទឹកនោម: ត្រយូងចេកមានលក្ខណៈសម្បត្តិ diuretic ដែលជួយជំរុញការផលិតទឹកនោម។
- បណ្តេញជាតិពុល និងការពារក្រួស: ការបញ្ចេញទឹកនោមកាន់តែច្រើនជួយ បណ្តេញជាតិពុល ចេញពីរាងកាយតាមរយៈតម្រងនោម និង កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃក្រួសក្នុងតម្រងនោម យ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
ដូច្នេះ សូមកុំភ្លេចបន្ថែមត្រយូងចេកទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក ដើម្បីទទួលបានទាំងការគ្រប់គ្រងជាតិស្ករ និងការការពារតម្រងនោមឱ្យបានល្អ!
(ប្រភព៖ បរទេស)