អាហារពេលល្ងាចមានសារៈសំខាន់ណាស់ ព្រោះ ពេលយប់ជាពេលវេលាដែលរាងកាយយើងសម្រាកនិងធ្វើការជួសជុល៖ ជួសជុលកោសិកាចាស់ៗ និងបង្កើតកោសិកាថ្មី។ ដូច្នេះ អាហារពេលល្ងាចគួរតែផ្ដោតលើប្រភេទអាហារដែលផ្តល់សារធាតុចិញ្ចឹមខ្ពស់ ដើម្បីទ្រទ្រង់ដល់ដំណើរការលូតលាស់កោសិកាទាំងឡាយ។
សារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ដែលត្រូវផ្តោតលើ
ដើម្បីធានាថារាងកាយអ្នកមានសម្ភារៈគ្រប់គ្រាន់សម្រាប់ការជួសជុលពេលយប់ ត្រូវផ្តោតលើ៖
- ប្រូតេអ៊ីន
- វីតាមីន និង រ៉ែ
- អាស៊ីតខ្លាញ់ (ខ្លាញ់ល្អ)
ប្រភេទអាហារល្អបំផុតសម្រាប់ពេលល្ងាច
អាហារដែលមានកម្រិត កាបូអ៊ីដ្រាត, ជាតិស្ករ, និង ជាតិខ្លាញ់ទាប គឺជាជម្រើសដ៏ឆ្លាតវៃ ព្រោះវាជួយឲ្យរាងកាយងាយស្រួលរំលាយ និងមិនបង្កភាពធ្ងន់ពោះពេលគេង។
អាហារដែលគួរជ្រើសរើសរួមមាន:
- ប្រភពប្រូតេអ៊ីនស្រាល: ត្រី, សាច់គ្មានខ្លាញ់, ស៊ុត, ទឹកដោះគោស្រស់, និង ទឹកសណ្ដែក។
- ប្រភពវីតាមីន/រ៉ែ: បន្លែ និង ផ្លែឈើ។
- ប្រភពខ្លាញ់ល្អ: គ្រាប់ធញ្ញជាតិ។
អត្ថប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាព និងការគេង
ការញ៉ាំអាហារត្រឹមត្រូវនៅពេលល្ងាចជួយដល់សុខភាពច្រើនយ៉ាង ជាពិសេសទៅលើប្រព័ន្ធសំខាន់ៗដែលទាក់ទងនឹងគុណភាពនៃការគេង៖
- បេះដូង និង សរសៃឈាម: អាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់ទាបជួយកាត់បន្ថយបន្ទុកលើប្រព័ន្ធសរសៃឈាមបេះដូង។
- ខួរក្បាល: អាស៊ីតខ្លាញ់ល្អ និងសារធាតុចិញ្ចឹមជួយទ្រទ្រង់មុខងារប្រព័ន្ធប្រសាទ ដែលចាំបាច់សម្រាប់អារម្មណ៍ស្ងប់ និងការ គេងលក់ស្កប់ស្កល់៕ (ប្រភព៖ បរទេស)